Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić FOTOGALERIJA Nakon potopa - Bare zapalio sinjski Hipodrom!

FOTOGALERIJA Nakon potopa - Bare zapalio sinjski Hipodrom!

Pogledajte kako je prošla druga večer SARS-a

Sinoć je održana druga večer 21. izdanja kultnog sinjskog S.A.R.S. festivala, vjerojatno najposjećenija večer u povijesti ovog malog, ali izgleda neuništivog festivala! Ekipa Sinjskog kulturnog urbanog pokreta odolijeva svemu i svačemu iz godine u godinu – jedni su od rijetkih koji su svoj festival održali i za vrijeme najžešće COVID pandemije, uspješnu su iznijeli i promjenu festivalske lokacije, klasične financijske nevolje nezavisne scene, ali i pojavu sve žešće i ozbiljnije konkurencije malih festivala u Dalmaciji… 

Da niti jedno festivalsko izdanje ne prođe bez stresa, jučer se pobrinula vremenska prognoza i ljetna oluja koja se u poslijepodnevnim satima sručila na viteški grad. Hipodrom se pretvorio u močvaru, a stvar su spasili sinjski vatrogasci koji su ispumpavali nakupljenu vodu s lokacije festivala. U takvim okolnostima program je, očekivano, krenuo s neznatnim kašnjenjem.

Večer su otvorile domaće snage, svima omiljeni sinjski metalci iz Countessa, a nakon njih publika je toplo dočekala splitski Stereotrip. Ipak, razlog zašto se na ulaz čekalo u kolonama, nisu ni Countess ni Stereotrip (iako su i oni okupili zavidan broj fanova), nego jedan i jedini, u Sinju godinama iščekivani Goran Bare i Majke! Premda se očekivala navala i gužva, organizatori nisu mogli ni sanjati da će u jednom trenutku morati zatvoriti ulaz i ograničiti broj posjetitelja iz sigurnosnih i tehničkih razloga.

Bare je bio u odličnom izdanju, komunikacija s publikom izvanredna, atmosfera zažarena toliko da su svi zaboravili na blato i posljedice ranijeg potopa biblijskih razmjera. Publika je unisono pjevala najveće hitove, kao i one možda manje razvikane poput Noćas prelazim rijeku. Ali, u svakom slučaju bila je to fantastična večer koja se neće tek tako zaboraviti! Da atmosfera ne splasne, pobrinuli su se žestoki momci iz splitskog Ultimatuma koji su se pobrinuli da večer ostane na vrhunskoj razini do samoga kraja.

Iza nas je doista jedna fantastična večer, možda čak najposjećenija ikada u povijesti festivala.

- Zahvaljujemo u prvom radu našim volonterima i volonterkama bez čije pomoći ništa ne bismo uspjeli, zahvaljujemo svim izvođačima, tehničkoj podršci i naravno, našoj vjernoj publici bez koje ništa od ovoga uopće ne bi imalo smisla – poručili su nam Ante Bilić i Jelena Pavlinušić iz organizacijskog tima.

21. SARS festival dio je SKUP-ova programa 'Kultura u zaleđu' koji se financira iz sredstava podrške Zaklade 'Kultura nova' za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

21. SARS festival održava se uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatskog društva skladatelja, Turističke zajednice grada Sinja, Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije. Sponzori festivala Bazenska Tehnika - Dicmo, Hotel Alkar, Konoba Potkova, Digital Arena.

Vaša reakcija na temu