Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Glorija Lizde FOTOGALERIJA Održan 7. Open stage, veliki uspjeh i ovacije za izvođače

FOTOGALERIJA Održan 7. Open stage, veliki uspjeh i ovacije za izvođače

Na Maloj sceni splitskog Doma mladih

Na Maloj sceni splitskog Doma mladih sinoć je održan 7. Open stage, otvorena večer performansa kao cjelodnevna manifestacija u kojoj su afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentirali svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus. 

Program se sastojao od jedanaest kratkih točaka koje su sudeći po ovacijama oduševile publiku, a nastupali su: Srđan Stefanović na solo trapezu s rekvizitom, Ayu Böhmer na aerial hoopu, Petra Lulić na šipki, Antonia Cvitan Vuletić na konopu, Nikolina Komljenović (S.Vila) na kreni (flaksu), Magdalena Omazić na svili, Benrime Shortall (Ante Grković) na aerial hoopu, Vedrana Krvavica - Lalić u plesu sa vrpcom, Dora Komenda na konopcima, Pet štrukanih šipčića u grupnoj točki na aerial hoopu te šveđanin Jakob Jacobsson na konopu.

Osim toga, prije večernjeg programa Open stagea, u popodnevnim satima se održao Cirkviz - opći kviz znanja s osvrtom na tradicionalni i suvremeni 'cirkus', a najbolje ekipe osvojile su i nagrade. Uz to, svi prisutni su imali priliku isprobati kako funkcionira tiskanje na tkanini u tehnici sitotiska jer je organizator Cirkus Kolektiv, zajedno s ekipama iz kolektiva Društvena tiskara Split (Redakcija) i Queeranarchive, ponudio posjetitelji mogućnost da uz mentorstvo sami sebi izrade cekere i majice s vizualom 7. Open stagea. Pokazalo se to dobrom idejom jer je ova zanimljiva aktivnost privukla brojnu dobro raspoloženu publiku.

Dobro raspoloženje se nastavilo i po završetku izvedbi, uz druženje i ples te DJ Indlovua kada su okupljeni imali vremena podijeliti svoje uspomene s dosadašnjih izdanja Open stagea te općenito s Male scena.

Vremena za stvaranje novih uspomena na Maloj sceni ostaje sve manje pa je ovaj Open stage izazavao nešto više emocija nego inače jer bi prema najavama ovo trebao biti zadnji Open stage na Maloj sceni kakvom je trenutno poznajemo. Naime, kao što je već poznato planirana obnova Doma mladih najavljena je za kraj 2024. godine kada će se svi korisnici morati preseliti u druge prostore što će označiti novo razdoblje i za rad Cirkus Kolektiva i za Dom mladih.

Vaša reakcija na temu