Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Održana V. smotra dječjeg glazbenog stvaralaštva Splitsko-dalmatinske županije 'To su djeca'

FOTOGALERIJA Održana V. smotra dječjeg glazbenog stvaralaštva Splitsko-dalmatinske županije 'To su djeca'

Manifestacija je okupila 380 učenika i njihove mentore

Županijsko stručno vijeće učitelja Glazbene kulture Splitsko-dalmatinske županije i OŠ Majstora Radovana iz Trogira, organizirali su dosadašnjih godina, sveukupno četiri smotre dječjeg glazbenog stvaralaštva Splitsko-dalmatinske županije pod nazivom 'To su djeca'. 

Uz zahvalu dosadašnjem suorganizatoru OŠ Majstora Radovana iz Trogira i ravnateljici Zorani Bakula, prof., na svom naporu kojeg su do sada nesebično uložili u organizaciju ove vrijedne manifestacije (bilo da je riječ o angažmanu vrijednog nastavničkog kadra ili financijskim sredstvima koja su za nju izdvojili), od ove godine, organizaciju manifestacije V. smotre dječjeg glazbenog stvaralaštva Splitsko-dalmatinske županije 'To su djeca', nastavno iznimnom povjerenju Splitsko-dalmatinske županije, preuzeo je Savez kulturno-umjetničkih društava Splitsko-dalmatinske županije, kako bi ona u narednom periodu, pored obrazovne, postala kulturna manifestacija šireg značaja. 

U organizaciji Županijskog stručnog vijeća učitelja Glazbene kulture Splitsko-dalmatinske županije i Saveza kulturno-umjetničkih društava Splitsko-dalmatinske županije, te uz generalno pokroviteljstvo Županije Splitsko-dalmatinske u koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Hrvatskom domu jučer je održana V. smotra dječjeg glazbenog stvaralaštva Splitsko-dalmatinske županije koja je u dvosatnom predstavljanju okupila 380 učenika (djece i mladih) i njihove mentore (učitelje Glazbene kulture) koji se u svojim matičnim školama bave izvannastavnim glazbenim aktivnostima poput: zborskog pjevanja, klapskog pjevanja, pjevanja u malim vokalnim sastavima ili sviranja u instrumentalnim sastavima. Sveukupno 13 školskih zborova bez pratnje ili u pratnji instrumentalnih sastava te 3 dječje klape iz 14 osnovnih i srednji škola s područja Splitsko-dalmatinske županije (od Prološca, preko Omiša, Splita, Kaštela, Trogira do Okruga) izveli su u dvosatnom predstavljanju 30-ak kompozicija različitih glazbenih žanrova (klasičnih, pop, tradicijskih). Nastup svih glazbenih skupina afirmativnim stručnim komentarom popratio je dr.sc. Goran Sučić

Smotru koju je svečano otvorio dožupan splitsko-dalmatinske gosp. Stipe Čogelja, podržala je i Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

'Ovom manifestacijom nastojalo se svoj našoj djeci i mladima pružiti priliku javnog scenskog nastupa, kako bi pokazali svoju kreativnost, talente, stečena glazbena znanja i vještine te istim podijelili glazbenu radost s publikom u pravom koncertnom okruženju. Nekima od njih ovo je bio ne samo prvi nastup, već i dolazak u jednu koncertnu ustanovu, na čemu su svi mali izvođači i njihovi nastavnici zahvalni upravi i djelatnicima Hrvatskog doma u Splitu, koji su im to nesebično omogućili. Smotra nije bila natjecateljskog karaktera već je pružila mogućnost svim učenicima i učiteljima pokazati javnosti svoj cjelogodišnji rad. Ona je prilika za javni nastup i onim zborovima koji će svoje umijeće pokazati na pravom natjecanju zborova Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, ove godine u Varaždinu', poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu