Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Otvorena izložba s 15. likovne kolonije udruge Salona Art
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Otvorena izložba s 15. likovne kolonije udruge Salona Art

Počeo je Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin započeo je otvaranjem izložbe Likovne udruge Salona Art. Radi se o slikama nastalima na 15. po redu Likovnoj koloniji koja se ove godine održala na Izletištu Jadro. Kolonija je okupila 20 slikara koji su iznjedrili 40-ak radova u tehnici akrila na platnu.

'Motivi mora, brodova, izvora Jadra, grada Solina i grada Splita. To je takozvano 'plain air' slikanje u prirodi gdje je potrebna brza izrada radi stalnog mijenjanja svjetla. Postignuta je i interakcija s publikom kada su izletnici na Izvoru pokazali zanimanje za takav vid umjetnosti pohvalivši ideju održavanja ove kolonije, jer je doprinijela obogaćivanju sadržaja samog izletišta', kazala je Vera Sinovčić, predsjednica Udruge prigodom otvaranja izložbe, dodavši kako ove slike 'prenose osobnost autora, pokazuju njegovu energiju, optimizam i radost života. Okupljanje amaterskih i školovanih slikara radi zajedničkog likovnog stvaralaštva je hvale vrijedno iskustvo gdje se razmjenjuju znanja i vještine sudionika', zaključila je Sinovčić. 

U ime Knjižnice okupljene je pozdravila Vesna Žižić, animatorica kulturnih djelatnosti, kazavši kako se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige obilježava pod motom 'Pričaj mi...'.

'Zašto izložbom otvaramo Mjesec hrvatske knjige? Zato što slika govori tisuću riječi pa tako odmah na početku manifestacije imamo na jednom mjestu ispričano 40-ak različitih priča', poručila je.

Otvorenje izložbe pjesmom je uveličao zbor Alumni SEF, a Vera je na kraju napomenula kako je ova izložba prodajnog karaktera, sav prikupljeni novac od prodaje slika bit će usmjeren potrebitim obiteljima s područja grada Solina.

Vaša reakcija na temu