Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Ovaj tjedan na Trogirskom kulturnom ljetu u znaku kazališta, poezije i fešte 'Zvizda mora'
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Ovaj tjedan na Trogirskom kulturnom ljetu u znaku kazališta, poezije i fešte 'Zvizda mora'

Doznajte detalje

Trogir je protekli tjedan bio preplavljen zvucima klasične glazbe u sklopu 54. Trogirskog kulturnog ljeta. Narodna glazba Trogir oduševila je publiku svojim tradicionalnim ljetnim koncertom na glavnom trogirskom trgu. U crkvi sv. Ivana Pavla II održan je posljednji, sakralni koncert u sklopu 1. Festivala orgulja Trogir. Svojim izvanrednim izvedbama, prestižni kanadski zbor Winnipeg Singers uz dirigenta i umjetničkog voditelja Yuri Klatza, oduševio je publiku. Posebnu čar večeri dodao je i nastup domaćeg mješovitog zbora župe Gospe od Anđela uz svoju voditeljicu Ursu Ljuban.

Na otoku Drvenik Veliki započela je manifestacija 'Drveniški dani klasične glazbe' s predavanjima i koncertima posvećenima klapskoj glazbi, gitari i mandolini. Protekli je tjedan održan završni koncert ovogodišnjeg izdanja festivala klasične glazbe Opera Selecta. U čarobnom prostoru Kneževa dvora publika je uživala u koncertu hvaljenog i nagrađivanog dua - violinistica Laura Vadjon i Pavao Mašić na čembalu. Na programu ovih vrhunskih interpretatora našla su se djela G. F. Handela, F. Lučića, A. Corellija, A. Klobučara i drugih kojima je okrunjen bogati program festivala.

No, Trogir nije bio samo centar klasične glazbe. Grad je proteklog tjedna bio ispunjen zabavom, plesom i druženjem na ribarskim feštama. Za vrhunsku atmosferu ribarske fešte 'Travarica', održane u srijedu, pobrinuo se splitski bend Diktatori. Njihova sjajna energija i zarazni hitovi okupili su mnoštvo građana i turista koji su plesali i uživali u provodu. Sjajna zabava nije zaobišla ni otok Drvenik Veliki na kojem je u subotu također održana ribarska fešta uz nastup Fortis benda. Otočna atmosfera privukla je velik broj posjetitelja koji su uživali u druženju, pjesmi i ukusnoj hrani.

U petak navečer, čarobni ambijent kule Kamerlengo ugostio je predstavu 'Uvijek će nam ostati ljubav' - nježnu, ali i pomalo uznemirujuću komediju o ljubavi i braku. Jelena Miholjević i Dražen Čuček svojim su izvanrednim glumačkim umijećem trogirskoj publici dočarali nijanse ljubavi - njenu težinu, radost, početke i završetke.

Tjedan koji je pred nama donosi nastavak kulturnog spektakla. Sredina kolovoza u Trogiru bit će ispunjena kazališnim predstavama, pjesničkim večerima i tradicionalnom feštom 'Zvizda mora'.

Tjedan započinje na Drveniku Velikom izložbom slika 'Plodovi mora' u ateljeu Tramontana.

U utorak, 13. kolovoza u 20.30 sati u Planome će se održati predstava 'Roko i Cicibela' temeljena na stvarnim osobama i događajima s početka dvadesetog stoljeća, a prije svega to je topla, bajkovita priča o istinskoj ljubavi koja u današnjem materijalnom svijetu sve više postaje endemska vrsta.

'Već idućeg dana (srijeda, 14. 8. u 20.00 sati) selimo se u park Malarija gdje će se održati dječja kazališna predstava 'Igra za jednu glavu i dvije ruke' koja kroz niz nestašluka i dilema kod djece pobuđuje cjeloživotno važno pitanje - Kako misliti svojom glavom? Istoga dana na Drveniku Velikom održava se pjesnička večer Marine Čapalije u ateljeu Tramontana', najavljuju organizatori.

U petak (16. 8. u 20.00 sati) održava se glazbeno-scenska večer poezije trogirskog književnika Mirka Slade - Šilovića, a u ambijentalnom Kneževom dvoru stihove čita Eugen Stjepan Višić.

Vikend započinje tradicionalnom feštom 'Zvizda mora' na otoku Drvenik Mali (17. 8.) Za pravi dalmatinski ugođaj pobrinut će se klapa Canzona, a posjetitelji mogu očekivati odlično društvo, zabavu i svježe morske specijalitete.

'Tjedan završavamo u nedjelju (18. 8. u 21.00 sat) u kuli Kamerlengo gdje kazalište Moruzgva donosi hit komediju 'Prekid preko veze' koja publiku vodi u svijet neobične agencije specijalizirane za iznimno teške razgovore o prekidu veza umjesto vas koja obećava besprijekornu uslugu, pružajući vam jedinstvenu kombinaciju nezaboravnog humora, nevjerojatnih situacija i nepredvidivih preokreta. Očekuje nas tjedan ispunjen kulturnim i zabavnim događanjima, pa ne propustite priliku uživati u bogatom programu koji nudi 54. Trogirsko kulturno ljeto', zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu