Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević FOTOGALERIJA Ovako je protekla druga večer Split Blues festivala na Sustipanu

FOTOGALERIJA Ovako je protekla druga večer Split Blues festivala na Sustipanu

Posjetitelji u se odlučno zabavljali

Na Sustipanu je sinoć održana i druga večer 12. Split blues festivala 'In memoriam Jadran Zlodre Gobbo'.

Prva je nastupila splitska grupa Charlie & Bell Blues Experience koju čine gitarist Dragan Kotarac i pjevač Zvonimir Čaljkušić Ivanović. Ova dvojica vrhunskih blues glazbenika koji su pobijedili na 13. Croatia blues challenger u svojoj kategoriji predstavili su se brojnoj publici sa šest pjesama izvornog bluesa i jednom svojom autorskom skladbom 'Pretend blues'.

Poslije njih nastupio je Trio trabacool kojeg čine gitarist i pjevač Zlatko Brodarić, bas gitarist Zvonimir Matić i bubnjar Vladimir Kragić-Marinić Patak. Splitskoj publici predstavili su se uglavnom autorskim radovima a najveći pljesak dobili su nakon izvedbe pjesme 'Novo jutro, novi dan' koju je snimio pokojni Jadran Zlodre Gobbo kome je i posvećen ovaj festival.

Posljednja je nastupila zagrebačka grupa Bosak & The Second Hand Band koju čine pjevač i gitarist Marko Bosak, gitaristi Lovro Šicel i Saša Matej Munjas, bas gitarist Matko Benčić, klavijaturist Ivan Pasković Pale, bubnjar Martin Kozina, te prateći vokali Monika Jakuš Jeršek i Ana Lovrinčić. Koncert su otvorili pjesmom 'Jessica' grupe Allman brothers banda koju je publika fantastično prihvatila kao i sav ostali repertoar. S tri gitare, pratećim vokalima i fantastičnim gitarističkim solažama kao i nezaboravnom zvuku Hammond orgulja osvojili su sve prisutne. Ovo im je bio prvi splitski nastup nakon 25 godina djelovanja i bili su oduševljeni pozitivnim reakcijama publike, ambijentom i samim festivalom te su se te njihove pozitivne vibracije prenijele i na brojne domaće i strane posjetitelje. 

Sve pohvale organizatorima na izboru izvođača kao i odabiru ove atraktivne lokacije. Vidimo se i dogodine, poručili su.

Vaša reakcija na temu