Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Ovogodišnja utrka Race for the Cure bila je posebna, pogledajte kako je bilo

FOTOGALERIJA Ovogodišnja utrka Race for the Cure bila je posebna, pogledajte kako je bilo

Udružile su se 32 zemlje Europe, a sudjelovalo je više od 41.000 ljudi

Race for the Cure, najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, koji se održao ovog vikenda na jedan poseban, drukčiji način, pokazao je kako i u ovim teškim vremenima ne nedostaje altruizma i humanosti.

Naime, ove su se godine, u virtualnoj utrci/šetnji, udružile 32 zemlje Europe, pa je tako u ova tri dana sudjelovalo više od 41.000 građana diljem Europe.

Županijska liga protiv raka, kao članica Think Pink Europe i ove je godine sudjelovala u organizaciji tog velikog projekta. Tako se u 10 hrvatskih gradova, prijavilo 849 sudionika. Trčalo se i šetalo od Zagreba do Rijeke, od otoka Visa, Hvara, Brača, pa sve do Dubrovnika i Konavala, pojedinačno, u timovima, i u vlastitoj organizaciji, pa su fotografije vrlo živopisne.

- Najimpresivniji dio cijele ove Race for the cure utrke, bile su zasigurno poruke podrške i ohrabrenje, koje su pojedincima koji se bore s karcinomom, ostavljali njihovi prijatelji prilikom registracije na zajedničkoj platformi www.raceforthecure.eu. Najčešće riječi koje se pojavljuju u porukama su ljubav, snaga, volja, borba, te podrška, uz koje će, kao što su iz tima Strašni lav napisali, 'Lav pobijediti raka'. Ovaj cjelokupan projekt ima svoj smisao koji se očituje u podršci oboljelima od raka dojke, a njegovu punu vrijednost najbolje potvrđuje poruka tima Fajterice iz Dubrovnika koja glasi: 'Mi svi preživjeli od raka dojke, želimo dati podršku našoj zajednici da raste otvorenog uma s tom bolešću, te pronađe lijek protiv nje' - poručuju organizatori koji su se na kraju zahvalili svima koji su sudjelovali u utrci i koji su je podržali.

- Očekujemo vas ponovno i sljedeće godine, ali na pravoj utrci i to na najlipšoj Rivi na svitu, u našem Splitu - dodali su.

Vaša reakcija na temu