Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Danica Sičić Venus FOTOGALERIJA Premijera komedije 'Slonovača Donjeg Doca' oduševila publiku

FOTOGALERIJA Premijera komedije 'Slonovača Donjeg Doca' oduševila publiku

Dvorana Ilirskog sjemeništa je bila pretijesna

U srijedu navečer, 22. svibnja, dvorana Ilirskog sjemeništa je bila pretijesna za sve koji su htjeli prisustvovati novoj premijeri profesionalnog kazališta Mali princ. Omiška kazališna publika i brojni gosti imali su priliku uživati u novoj komediji zanimljivog naziva 'Slonovača Donjeg Doca'. Nema ilegalnih radnji tako da drušva za zaštitu životinja mogu mirno spavati! I u ovoj priči niti jedan slon nije stradao.

Tekst je inspiriran jednočinkom 'Mastodont', a u svjetlu novih arheoloških iskapanja oko nas i vječno zanimljiva tema ljudske gluposti, koja je beskonačna.

Priča nas vodi u ured nadobudno-naivnog policijskog načelnika Mile R. i njegove agentice 3M - Milice M. M., maloga općinskog središta Dalmatinske zagore, koji revno istražuju sumnjivog stranca dr.sc. Victora i njegova domaćeg pomagača, srednjoškolskog profesora Lučića, ne bi li im našli koji dokaz da su proračunati i opasni špijuni angažirani od svjetskih centara moći. Razvojem niza komičnih situacija ljudska glupost skida sa sebe sve svoje maske koje se najbolje liječe urnebesnim humorom.. Publiku je za početak dočekala najava s napomenom da je snimanje zabranjeno, ali da je smijeh i suze dozvoljeni i poželjni. Organizatori su i na taj način htjeli osvijestiti i pozvati publiku da se slobodno opuste i bez straha pokažu emocije, jer na kraju to je i svrha kazališta.

Redateljica predstave je dramska umjetnica Ivana Giove Župa, koja je ujedno odigrala lik vrckaste Agentice 3M. Načelnika je utjelovio veteran komedije Marijan Grbavac, dok su se u ulogama prof Lučića i Victora van der Weldena pojavljuju mladi talentirani glumci Mate Tavrić i Jakov Kulić.

Za autorsku glazbu se pobrinuo Miki Nopling. Miho Dolina je oblikovao svjetlo i izradio impozantnu kljovu. Scenografiju potpisuje Giove Župa koja je sa Anom Džido ujedno osmislila i kostime. Za make up je bila zadužena vizažistica Nives Šeparović. Autorica fotografija je Danica Sičić Venus.

Za video snimak aplauza zadužena je Zorana Vuković.

Sudeći po premijernoj publici, Gradsko kazalište Mali princ iz Omiša ima novu hit komediju na repertoaru i jedva čekamo reprizu!

Vaša reakcija na temu