Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOKER FASHION PORTFOLIO Recept za modnu jesen - više je više!
U centru pažnje Piše: Sponzorirani članak

JOKER FASHION PORTFOLIO Recept za modnu jesen - više je više!

Očekujte neočekivane kombinacije duljina, materijala, uzoraka i struktura

Što su nam najzanimljiviji europski brendovi spremili za uvod u hladnije doba godine? Hot kolekcije koje možete pronaći ekskluzivno u Jokeru dat će vam odgovor na to, najvažnije modno pitanje sezone, a naš prvi jesenji editorial presjek je aktualnih trendova. U Jokerovom predstavljanju modne sezone ključnu je ulogu odigrala tražena splitska influencerica Daria Matić, a članovi stalnoga Jokerovog fashion tima učinili su ovaj editorial razlogom više da se veselimo i jeseni.

A modna jesen će, sudeći po ključnim komadima kolekcija, biti sve samo ne dosadna: očekujte neočekivane kombinacije duljina, materijala, uzoraka i struktura, ekstravaganciju koja graniči s pretjeranošću, netipične nijanse za sezonu, sjaj laka, štras, transparenciju… Naravno, trendovi nas zanimaju, ali nećemo bez iznimke baš sve njih iskušati na sebi. Tako su neke od kombinacija iz ovog modnog pregleda prilagođenije ljubiteljima klasike, ali i one pršte atraktivnim detaljima.


PLES NA KIŠI


košulja Polo Ralph Lauren, Five Star Fashion 979 kn
mini suknja Replay 1380 kn
kapa Marella 720 kn
torbica Marella 1060 kn
čizme Marella 2075 kn
hulahop Jadran čarape 69,90 kn
baloner Mango 599,90 kn
kišobran Tedi 45 kn

Ovih ćemo dana ‘plesati na kiši’, a za to je idealan ključni komad baloner. S klasičnim mantilom stilistica je kombinirala ženstvene čizme i torbicu u crnom laku kao instant „podizaču“ outfita, a igra s duljinama i uzorcima prisutna je i na animal printu košulje te mini suknji i provokativnim čarapama kao kontrastu smirenoj boji i liniji balonera.


DAN ZA DAME


šešir Liu Jo, Fashion&Friends 745,92 kn
dolčevita Seventy 1195 kn
pončo Twinset  770 kn
hlače Mango 249,90 kn
torba s.Oliver 479 kn
remen Replay 590 kn
čarape Jadran čarape 14,90 kn
mokasine Giancarlo Paoli, Karla 1990 kn
prsten Mango 79,90 kn
naočale D&G Optika Anda 2540 kn

U prvim hladnim danima zgodno se ogrnuti nekim toplim i mekim pletivom, baš poput kariranog ponča koji „nosi“ drugi outfit. Vječna crno-bijela kombinacija obogaćena je damskim šeširom, ultramodernim loafericama debelog potplata i elegantnom i praktičnom torbom – a sve zajedno čini profinjenu dnevnu kombinaciju čak i u toplijim zimskim danima.

JESEN U BOJAMA


sako Imperial 1999 kn
hlače Imperial 1199 kn
džemper Seventy 2572 kn
torbica Liu Jo 1197 kn
tenisice Pinko 2147 kn
naočale Persol, Optika Anda 2020 kn
naušnice Mango 99,90 kn

Odijelo i dalje vlada modnim odabirima –u toploj boji rđe i mekom materijalu poput samta može se nositi kao sasvim sportski outfit u kombinaciji sa zanimljivim tenisicama – sve inkarnacije visokih kožnih modela ove su sezone ponovno u fokusu i sigurno će biti jedan od favorita za prijelaz od ljetne obuće do zimske čizme.


KRALJICA VEČERI


sako/haljina Imperial 1299 kn
top New Yorker 39 kn
mini suknja Twinset 2330 kn
čizme Elisabetta Franchi 6740 kn
torbica Elisabetta Franchi 3062 kn
ogrlica Mango 129,90 kn
naušnice Mango 99,90 kn

Daria kao vamp djevojka – look kao iz video spota, s čizmama vrtoglavo visoke rese i ludo tanke potpetice, definitivno nije za svaku priliku, no onome tko se odvaži na ovakvu kombinaciju priskrbit će titulu kraljice večeri. Mikro minica je jedini logični odabir uz ovakvu obuću, a cijeli je outfit neutraliziran dugim strukiranim sakoom i obogaćen vještim izborom accessoriesa.


FOKUS NA KAPUT


kaput Marella 4130 kn
dolčevita Pinko 2207 kn
jeans Imperial 1100 kn
čizme Loriblu, Karla 4620 kn
torbica Twinset 990 kn
naušnice Mango 99,90 kn

A plavo-srebrni mladenački outfit jedan je od onih u kojem ćete rado na fakultet ili na neko neobavezno piće u grad: fokus je na kaputu koji je tonom idealno usklađen s ispranim jeansom i gornjim dijelom sa sjajnim aplikacijama, a društvo im prave bijele combat gležnjače debljega potplata i srebrna torbica.   

Jesen je idealna za slojevitu modnu igru: u Joker Fashion Portfoliju smo pronašli nekoliko primjera kako možete odigrati tu igru, ali sigurni smo da je to samo početna točka za vašu vlastitu fashion inspiraciju po ovosezonskom pravilu – više je više .   

Model: Daria Matić
Stilistica: Katija Čizmić
Photo: Daniela Rudan
Make up: Fabu spot
Vaša reakcija na temu