Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Silvio Bilić otvorio Segetske kulturne večeri koje se nastavljaju koncertom orgulja
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Silvio Bilić otvorio Segetske kulturne večeri koje se nastavljaju koncertom orgulja

Večeras u crkvi Gospe od Ružarija

Nakon jučerašnjeg koncerta Silvija Bilića na gitari koji je svojom virtuoznošću oduševio publiku, Segetske kulturne večeri nastavljaju se danas koncertom orgulja. Večeras u crkvi Gospe od Ružarija u Segetu Donjem s početkom u 19.00 sati održat će se koncert 'Večer orgulja' na kojem će nastupiti Ursa Ljuban, Anais Bjelobrk, Vid Dodig i Silvio Perić, talentirani mladi orguljaša koji će svirati na segetskim orguljama iz 1856. godine koje su djelo ugledne radionice Giovanni Battista De Lorenzi (Vicenza).

Ursa Ljuban je orguljašica koja je završila studij orgulja u Zagrebu te nastavila usavršavanje u Njemačkoj, postigavši diplomu u Leipzigu 2015. godine. Sudjelovala je na brojnim seminarima i osvojila više nagrada, uključujući Rektorovu nagradu i priznanja na državnim natjecanjima. Nastupala je kao solistica na uglednim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu te surađivala s HRT-om i Zagrebačkom filharmonijom. Vodila je crkvene zborove i klape te radi kao nastavnica klavira i orgulja u Trogiru.

Članica je trija Lur s kojim je izdala album 'Cor Mundum', nominiran za nagradu Porin. Od 2023. predaje na Orguljaškoj ljetnoj školi u Šibeniku i promiče orguljsku umjetnost među mladima. U 2024. pokreće 'Festival orgulja Trogir'.

Anais Bjelobrk rođena je 2008. godine u Splitu, završila je Osnovnu školu Majstora Radovana i Glazbenu školu Josipa Hatzea u Trogiru, smjer klavir.

Obrazovanje nastavlja na odjelu orgulja u klasi Borne Barišić u Glazbenoj Gimnaziji Josipa Hatzea u Splitu. Godine 2018. dobila je 3. nagradu iz klavira na natjecanju Daleki Akordi te 2023. godine 2. nagradu na Državnom natjecanju HDGPP u kategoriji orgulje.

Vid Dodig rođen je 2010. godine u Splitu. Završio je Osnovnu školu kralja Zvonimira u Segetu Donjem uz posebnu nagradu škole za uspjeh tijekom školovanja. Od petog razreda uključen je i aktivan sudjeluje u Centru izvrsnosti matematike Splitsko-dalmatinske županije u Splitu gdje se natjecao na raznim školskim i županijskim natjecanjima.

Ove godine upisao je Treću gimnaziju u Splitu. Trenira tenis u teniskom klubu Trogir-Medena. Paralelno je završio Osnovnu glazbenu školu Josipa Hatzea DO Trogiru, smjer klavir i orgulje kao izborni predmet u klasi prof. Urse Ljuban. Od 2023. godine pohađa Orguljašku ljetnu školu u Šibeniku na seminarima kod Urse Ljuban i Emina Armana. Ljubav prema glazbi i orguljama nastavlja daljnjim podukama kod profesorice Ljuban.

Silvio Perić rođen je 2008. godine u Zagrebu. Završio je Osnovnu školu Majstora Radovana u Trogiru i Glazbenu školu Josipa Hatzea DO Trogir smjer klavir. Trenutno pohađa Prirodoslovnu školu u Splitu. Sudjelovao je na IV. smotri dječjeg glazbenog stvaralaštva Splitsko-dalmatinske županije. Godine 2024. pohađa Orguljašku ljetnu školu u Šibenik u klasi prof. Urse Ljuban. Silvio redovito svira na svetim Misnim slavljima i vjeruje da će ljubav prema orguljama nastaviti njegovati.

Organizator koncerta je udruga Vrime je za Seget! ispred koje je akademski violinist Luka Jadrić. Pokrovitelji festivala su Splitsko-dalmatinska županija, Općina Seget i Župa Gospe od Ružarija. Svi koncerti održat će se u crkvi Gospe od Ružarija u Segetu Donjem s početkom u 19.00 sati. Ulaz na koncerte je slobodan.

Vaša reakcija na temu