Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević FOTOGALERIJA 'Spli`ski klapare'

FOTOGALERIJA 'Spli`ski klapare'

U sklopu 3. Međunarodnog festivala pjesme 'Sing in Split'

Sinoć je u Gradskom kazalištu lutaka u Splitu u sklopu 3. Međunarodnog festivala pjesme 'Sing in Split' priređen i koncert klapa pod nazivom 'Spli`ski klaparel'.

Prva splitska smotra klapa posvećena je klapskom maestru Dušku Tambači koji je dao veliki doprinos razvoju klapskog pjevanja u Dalmaciji. Koncert je najavljivala radijska voditeljica Ines Nosić, a sve je pozdravio i Mijo Stanić predstavnik Festivala klapa iz Omiša. Nažalost gosp. Duško Tambača nije mogao osobno prisustvovati pa je voditeljica Nosić pročitala njegovo pismo i pozdrave svim prisutnima.

Koncert je započela klapa 'Merla' iz Dugopolja a zatim 'Praska' Podstrana, 'Garoful' Bibinje, 'Ventula' Split, 'Tragos' Trogir, 'Armorin' Zagreb, 'Orca' Split i na kraju splitska klapa 'Mriža'. 

Dugotrajnim pljeskom publika je uputila pohvale organizatoru 'Camerata Vocale Split', suorganizatoru Ženskoj klapi 'Ventula' i dr. sc. Sari Dodig Baučić, Gradskom kazalištu lutaka Split i svim ostalim koji su pomogli u održavanju ovog vrhunskog besplatnog koncerta. 

Treba posebno pohvaliti i odlično provođenje mjera nastalih zbog Covida 19, tako da je uz mjerenje temperature na ulazu i uzimanje osobnih podataka podijeljena i zaštitna maska kao i na propisanu distancu među publikom koja je istinski uživala u pravoj klapskoj pjesmi.     

Vaša reakcija na temu