Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Svečano otvoren restoran Green House

FOTOGALERIJA Svečano otvoren restoran Green House

Stvoren je bauk oko zdrave hrane, ljudi često smatraju da je to njima nedostižno, a mi smo ih našim cijenama odlučili razuvjeriti - poručile su vlasnice

U srijedu navečer svečano je otvoren restoran zdrave hrane Green House, smješten u zapadnom dijelu zgrade Lazarica. Prijatelji su nazdravili zdravim pićima i jelima te poželjeli vlasnicima da poslovanje bude uspješno. Dvije prijateljice, danas i poslovne partnerice, pokrenule su novi gastronomski brend u Splitu. Gorana Jelić i Martina Ružić otkrile su nam svoju poslovnu ideju.

- Činjenica je da svi živimo užurbano, a s tim dolazi i nezdravi način života. Imamo premalo vremena da bismo kod kuće pripremali zdrava jela, a onda često posežemo za brzom hranom iz fast foodova, raznim nezdravim grickalicama i sokovima punim šećera. Potreba za ovim tipom restorana postaje sve veća u svijetu, a tako i kod nas. Gorana je moja kuma i dugogodišnja prijateljica koja živi zdrav život i dobro je upućena u tematiku, a s vremenom radeći u firmi koja se bavi prirodnom kozmetikom i moje zanimanje prema tome je raslo. Njenu ljubav i znanje i moje sposobnosti smo pretočili u ideju te krenule u ovaj projekt. Ne očekujemo milijune, samo nam je želja da ovo bude ugodan kutak svakom gostu koji će za mali iznos novca zdravo jesti i popiti svježe prešani sok. Za napraviti sok kod kuće samo bih voće i povrće gulila pola sata, još toliko vremena potrošila bih za pripremu i pranje sokovnika, a ovdje ću ga dobiti za nekoliko minuta. Veliki je bauk stvoren oko zdrave hrane, ljudi često smatraju da je to njima nedostižno, a mi smo ih našim cijenama odlučili razuvjeriti. Po cijeni od 30-ak kuna mogu pojesti zdravi obrok - ispričala nam je Martina.

Gorana je, pak, rekla da u restoranu koriste eko proizvode kao što su pirovo brašno i tjestenina, sojino mlijeko, seitan, jaja iz slobodnog uzgoja, tofu, kokosovo ulje, pasiranu rajčicu, rogač, kakao, agava sirup i brojne druge sastojke. 

- Koristimo proizvode i surađujemo s dobavljačima koji svoju proizvodnju temelje na principima ekološke i zdrave prehrane. To su Tvornica zdrave prehrane, OPG-ovi Nejašmić, Repeš i Novak te Annapurna - otkrila je Gorana.

- U ponudi imamo zdrave doručke, burrito, pizze, salate, slastice, a uskoro planiramo i ponudu proširiti na ručak. Svakodnevno će gosti imati u ponudi dnevni meni. Nudimo i veganska jela, a posebno bismo izdvojili palačinke bez jaja i mlijeka koje su zaista posebne. Kod svježe prešanih sokova istaknula bih da sam gost može napraviti sebi željenu kombinaciju i time napraviti svoj omiljeni napitak po cijeni od 22 kune. Ovo je poslovna zona srca Splita i vjerujem da će svi oni koji se nalaze u blizini barem jednom probati naše specijalitete i sami se uvjeriti u ono što pričamo - zaključila je Gorana.

Martina se nadovezala:

- Dugo smo tražile idealan prostor koji će biti ugodan i imati željeni vanjski štekat jer nam naša mediteranska klima pogoduje da većinu godine možemo sjediti na otvorenom. Zahvaljujemo se i osoblju koje danas nije nimalo lako pronaći, a da su zaista profesionalci i da uživaju u poslu kojim se bave. Bez njih ova priča ne bi bila moguća. Splićani vole zdrav život, prehranu i lijep izgleda, tako da vjerujemo da će u Green Houseu pronaći svoje mjesto na gastronomskoj priči Splita.

Novootvoreni restoran ostvario je suradnju s tvrtkom Franck, a njihovi baristi Zoran Trkulja i Josip Novačić na eventu su gostima pripremali posebne napitke - koktele od kave. Uz to, na pjeni od kave izrađivale su se i fotografije posjetitelja, a sve to možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se glazbenici Petra Hrnjak Skroza i Ratko Letilović Leta.

Vaša reakcija na temu