Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Učenici triju splitskih škola izrađivali držače za papirnate ubruse

FOTOGALERIJA Učenici triju splitskih škola izrađivali držače za papirnate ubruse

Prvi susret sa svijetom modelarstva

U organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Split (DPTK Split), a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita i školama domaćinima, ovog ponedjeljka i utorka, 22. i 23. studenog, u tri splitske osnovne škole održane su radionice modelarstva. 

U svakoj od radionica je sudjelovalo po dvadeset polaznika petih, šestih i sedmih razreda. Izrađivani su jednostavni držači za papirnate ubruse. 

Prva radionica je u ponedjeljak prijepodne upriličena u OŠ Mertojak, druga istoga dana popodne u OŠ Visoka, a posljednja u utorak ujutro u OŠ Bol. Uz asisteniciju djelatnika ZTK grada Splita i nastavnikâ tehničke kulture pojedinih škola, sve je radionice vodio član DPTK Split i predsjednik ZTK grada Splita Martin Olujić

Učenici su dijelove za držače ubrusa prvo ispilili Unimatima, potom ih fino doradili brusnim pločicama i turpijama te ih na koncu spojili u gotove uratke učvršćene ljepilom za drvo. Za većinu sudionika je to bio prvi susret sa svijetom modelarstva. Djeca su upoznata s tim kako na siguran način rukovati školskim ubodnim pilama i kako obrađivati šperploču, ali su se ona isto tako i dobro zabavila. Po okončanju svake od radionica, učenici su svoje uratke ponijeli kućama.

Već sljedećeg tjedna će u OŠ Bol biti upriličen Festival tehničke kulture 2021., s nizom novih radionica za đake te osmoljetke. Dvodnevni festival u suradnji s tom školom, nekoliko udruga članica i gostujućim zajednicama tehničke kulture organizira ZTK grada Splita.

Vaša reakcija na temu