Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Završen deseti Postira Seaside Film Festival

FOTOGALERIJA Završen deseti Postira Seaside Film Festival

U vremenu kada je korona reducirala festivalsku scenu gotovo do nepostojanja, smatramo ovo velikim uspjehom, poručuju organizatori

Prošlog vikenda je završen Postira Seaside Film Festival. Po deseti put Postira su postala 'malo misto za velike filmove', i to usprkos brojnim poteškoćama zbog korona situacije. 

- Od smanjenog festivalskog proračuna, do zavrzlame s epidemiološkim mjerama, nismo se dali smesti: nova lokacija dopustila je sigurnu udaljenost među posjetiteljima, koje su na ulazu dočekivali marni članovi festivalskog tima s mjerenjem temperature, vođenjem evidencije, dezinfekcijskim sredstvima. Posjetitelje, kojih je svake večeri bilo u najvećem dopuštenom broju, oko 200, ništa od navedenog nije smetalo: bili su željni kvalitetnih kulturnih sadržaja. Sudeći po njihovim reakcijama, festival je u potpunosti ispunio očekivanja. Pogledali smo 43 odlična kratkometražna filma, od čega su dva filma u Postirama imala i svjetsku premijeru. Dobitnik Zlatne srdele, nagrade publike, je 'Netko je u kući', komedija francuskog redatelja Laurenta Firodea - poručuju organizatori.

Iako goste nisu mogli pozvati zbog komplikacija s koronom i, posljedično, proračunom, neki od gostiju nisu mogli odoljeti šarmu PSFF-a te su došli u vlastitom aranžmanu. Filmove su tako postirskoj publici predstavili Baldwin Lee iz Ujedinjenog Kraljevstva (The Voorman problem), i njegov sunarodnjak Tibo Traverse (The Plunge), te od domaćih gostiju glumica Dijana Vidušin (Dok je trajao Rolland Garros), i producentica Dora Prpić i snimatelj Tomislav Sutlar (Druker).

Održana je i filmska radionica za mlade pod vodstvom Raula Brzića i Maje Ćapin, u kojoj je desetak mladih otočana steklo nova znanja i vještine s područja filmske umjetnosti. Rezultat njihovog rada, kratki film Dijete, prikazan je pred brojnom publikom u večeri domaćeg filma.

- Trebao je ovo biti jubilarni PSFF s brojnim popratnim događanjima, ali korona je što se toga tiče ipak poremetila planove. No ono najvažnije – kvalitetni filmski program – realiziran je u potpunosti. U vremenu kada je korona reducirala festivalsku scenu gotovo do nepostojanja, smatramo ovo velikim uspjehom - zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu