Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Fotoklub Split FOTOGRAFIJE EUROPSKIH GRADOVA: U Fotoklubu Split otvorena izložba 'Prolaznici'

FOTOGRAFIJE EUROPSKIH GRADOVA: U Fotoklubu Split otvorena izložba 'Prolaznici'

Može se pogledati do 4. veljače

U Galeriji fotografija Fotokluba Split jučer je otvorena izložba Zorana Kolarića naziva 'Prolaznici'. Prisutnima se obratila Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba, a potom i sam autor.

- Izložba 'Prolaznici' ciklus je crno-bijelih fotografija nastalih za vrijeme Kolarićevih posjeta brojnim europskim gradovima, a koje tematski povezuje autorova intencija propitivanja i interpretacije odnosa čovjeka i prostora - navode iz Fotokluba Split.

Kako u predgovoru izložbi ističe kustosica Ana Žanko - umjesto egzaltirane šarolikosti i živopisnosti kakva nam se uobičajeno nudi na fotografijama/razglednicama spomenutih gradova, Kolarićeve fotografske zabilješke tendenciozno su minimalističke - čovjek i grad (ili priroda) na njima supostoje isključivo kao elementi kompozicije, svjetla i sjene (...) Ljudske figure, svoje prolaznike, Kolarić hvata ispred kulisa monumentalnih arhitektonskih zdanja ili u slobodi i nesagledivosti prirode, naglašavajući krhkost jednog naspram stabilnosti i trajnosti drugoga.

Zoran Kolarić (1971.) rođen je u Čakovcu, gdje danas živi i radi. Fotografijom se intenzivno bavi posljednjih desetak godina. U svom fotografskom radu, kažu iz Fotokluba Split, usredotočen je na uličnu/dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju. Dodaju da je sudjelovao na više od 100 skupnih međunarodnih i domaćih fotografskih izložbi. Njegove fotografije nagrađene su preko 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositelj je umjetničke fotografske titule EFIAP.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita. Može se pogledati do 4. veljače, a Fotoklub Split moli posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera. 

Vaša reakcija na temu