Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: Šljokice, skupo piće i dobra glazba obilježili prvi dan Ultre

FOTO/VIDEO: Šljokice, skupo piće i dobra glazba obilježili prvi dan Ultre

Pogledajte atmosferu iz Parka mladeži

00.05 - Na pozornici je jedna od glavnih zvijezda večeri, Vini Vici.

00.00 - U prvim redovima je ludnica. Partijaneri koji su na vrijeme uhvatili mjesta imaju najbolji pogled na pozornicu koja ove godine izgleda fantastično.


23.30 - Ludi outfiti i ukrašavanje tijela totalno su normalni za ovakav tip festivala, ali ove godine su apsolutni hit šljokice. Čak postoji i corner gdje partijaneri mogu doći ukrasiti svoje lice.


Postoji i tattoo zone gdje posjetitelji mogu izabrati razne simbole festivala. I tu je veliki interes jer nitko ne želi biti ‘običan’.


23.20 - Cijena mini upaljača na Tisak tafici na Ultri je 36 kuna, a većeg 38. Na ulazu je zabranjeno unijeti svoj. Kažimo i kako možete kupiti uloške za 25 kuna te prezervative za 110 ili 180 kuna.


Unatoč visokim cijenama stalna je gužva.


23.00 - Sve za Ultru, pa i na štakama uživati. Za ove momke taxi je od Bačvica do Parka mladih bio 100 kuna.


22.50 - Kako su i najavili, zbog sigurnosti je, osim za taksije zatvoren dio Ulice Hrvatske ratne mornarice. 


'Nije puno, 40 kuna mi je naplatio vožnju od Bačvica do ovdje', kazao nam je engleski turist koliko je izdvojio za prijevoz.


Prema prvim dojmovima, među mladima dominiraju Španjolci. Ili su najveseliji pa je dojam pojačan.

22.40 - Na pozornici je Sam Feldt, poznati nizozemski DJ.

22.30 - Od ove godine na Ultri se može pojesti nešto u food corneru. Cijene se kreću od 58 kuna za hot dog do 116 kuna za burger meni.


22.10 - Sofi Tukker, odnosno američki jungle pop duo kojeg čine Sophie Hawley-Weld i Tucker Halpern trenutačno nastupaju na glavnoj pozornici i zagrijavaju atmosferu.



22.00 - Prostor ispred glavne pozornice polako se popunjava, ali za sada nema gužvi.


21.50 - Na ulazu nema većih gužvi iako će uskoro početi program na glavnoj pozornici.


21.30 - Ekipa iz Hitne pomoći, Maša, Ivica i Filip, večeras su na zadatku ispred stadiona. Kako nam kažu nemaju većih intervencija za sada te se nadaju da će se tako nastaviti do kraja večeri.


21.26 - Policija za sada nema puno posla. Većinom samo čuvaju red i mir, a tu i tamo nekog privedu.


21.00 - Španjolci su vjerojatno jedni od najmnogobrojnijih posjetitelja Ultra Europe festivala, a to se može primijetiti po broju njihovi zastava koje će večeras vijoriti. Cure su nam kazale kako su u Splitu prvi put i za konačni sud pričekat će da se festival završi. Za sada su ugodno iznenađene Splitom, a ponajviše ljudima za koje kažu da su sjajni domaćini.


20.55 - Zgodne partijanerice okupirale su Park Mladeži. Pogledajte najbolje outfite u našoj galeriji.

Fotogalerija: Ultra Europe 2022 | foto: Veljko Martinović

20.45 - Zastave sa svih strana svijeta vijore u rukama posjetitelja Ultre i pravi je iznenađenje kada ugledate Hrvatsku. Cure iz Dalmacije na Ultri su prvi put i očekuju odličnu zabavu, a kratko su pozirale pred našim objektivom.


20.35 - Rijeke ljudi pristižu u Park mladeži, atmosfera se pomalo zagrijava, a kako se ekipa na ulazu provodi pogledajte u Facebook lajvu.


20.25 - Dvojac iz Los Angelesa kaže kako vole partijati i da im je na listi putovanja dugo godina stajao Split i Ultra Europe festival. Ove godine ostvarila im se želja i stigli su okusiti najluđi party u gradu.


20.10 - Svećenici i mladež svake godine dođu na Ultra festival kako bi volontirali, pomagali mladima da im festivalsko iskustvo prođe u lijepom sjećanju. Pomole se s njima, daju im besplatne vode i pokoji dobar savjet.


19.45 - Ekipa studenata iz Engleske došla je na Ultru u Split po prvi put.

'Na početku akademske godine dogovorili smo se da ćemo zajednički odmor provesti u Splitu ma festivalu Ultra. San nam se ispunio, idemo partijati', poručila nam je Emma koja kaže kako su svi iz različitih zemalja.


19.35 - Paprene cijene na Ultri, u baru na ulazu u stadion voda je kunu skuplja od votke kojoj je cijena 35 kuna.


19.30 Na stadionu se okupljaju partijaneri iz cijeloga svijeta. Popričali smo s Irkinjama.

'Ovo nam je prva godina na Ultri, veselimo se što smo tu. Split nas je već prvog dana ‘kupio’, a pravo ludilo tek slijedi', kazala nam je Ciara.


Ekipa iza Amerike kaže da su oduševljeni što u Splitu svi sjajno govore engleski jezik.

'Tu smo dva dana, odlično se zabavljamo, ukusna hrana i sjajno vrijeme. Splićani su odlični domaćini, pričaju jezik koji poželite, a najbolje engleski', poručili su i otkrili kako je nekima od njih ovo već druga godina u Splitu.


19.20 - Stotine fanova je pohitalo ući čim je označen start jednog od najvećih festivala elektronske glazbe.

18.50 - Najvjerniji posjetitelji Ultra Europe Festivala čekaju preko sat vremena u prvim redovima kako bi ušli čim otvore vrata ulaza.


'Dvije godine predugo čekamo', kažu nam veseli Šveđani.


Evo kakva je atmosfera u Parku mladeži.


Vaša reakcija na temu