Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vilma Matulić, Vedran Rafael Janić, Nikola Radovani FOTO/VIDEO: VELIKA ZAVRŠNICA MARATONA DOBROTE Hvarani za 'Perle' prikupili oko 150.000 kuna

FOTO/VIDEO: VELIKA ZAVRŠNICA MARATONA DOBROTE Hvarani za 'Perle' prikupili oko 150.000 kuna

Humanitarna akcija još traje, pridružite se

Ulaskom u cilj Janeza Maroevića, trofejnog atletskog maratonca, u Starom Gradu na Hvaru završen je sportski dio trodnevne hvarske humanitarno-sportske akcije Maraton dobrote – Daj 5 za Perle! Naime, cilj akcije je sakupiti sredstva za štićenike udruge Perle, djecu s posebnim potrebama i najtežim oštećenjima, koja su im potreba za financiranje cjelogodišnjih terapija na otoku. Od potrebnih 220 tisuća kuna, Hvarani i prijatelji samo su ovog vikenda sakupili čak 150 tisuća! 

Podsjetimo, prvu dionicu Maratona dobrote u petak je 'odradio' Toni Pavičić - Donkić - Briškula, otplivavši 27,5 kilometara od Staroga Grada do Jelse, gdje ga je dočekalo mnoštvo mještana i otočana koji nisu samo zdušno navijali, već su kupnjom majica, torbi i keramičkih suvenira,  svaki njegov kilometar izdašno nagradili donacijama za 'Perle'.  Val dobrote brzo se širio Hvarom, pa gotovo da nije bilo nikoga tko nije odjenuo majicu sa zaštitnim logom akcije, a podrška je stizala sa svih strana od vatrogasaca, vrtića, pjevača, umjetnika….

U subotu su palicu preuzeli biciklisti iz biciklističkog kluba Teuta na čelu s Josipom Jakelićem, sportskim entuzijastom koji je zajedno s kolegama odvozio čak 240 kilometara, prošavši doslovno kroz svako mjesto i selo na otoku. Maratonskom, trkačkom utrkom od Hvara, preko Jelse do Starog Grada, Janez Maroević i prijatelji zaokružili su ovu lijepu hvarsku sportsko-humanitarnu priču. Na cilju su ih, naravno, dočekale 'Perle', organizatori, volonteri i građani, a dobrota se slavila uz balone, baklje i pregršt emocija. 

Predsjednica Udruge Ana Franetović i njen suprug Zvonimir, bez čije požrtvovnosti i velike upornosti sve ovo ne bi bilo moguće, zahvalili su se svima koji su pomogli akciji, od lokalnih gradova i općina, turističkih zajednica, preko volontera i otočana, koji su pokazali ogromnu solidarnost i zajedništvo. Posebne zasluge i ogromna zahvalnosti ipak pripadaju velikim sportašima i ljudima koji su bili glavni akteri i junaci ove jedinstvene humanitarne akcije. 

Podvucimo da akcija nije gotova, te da se donacije primaju sve do 15.listopada, do kada će, nadaju se iz 'Perli', i  hvarske tvrtke, hotelske kuće i poduzetnici svojim doprinosom podebljati namjenski račun 'Perli' i pomoći sakupiti sad već itekako dostižnih 220 tisuća kuna. 

Donacije za 'Perle' možete uplatiti na broj računa: 

Primatelj: Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Hvar 

IBAN: HR6024070001500014830 OTP banka

Opis plaćanja: Donacija za Perle - Maraton dobrote

Model: HR 00

Poziv na broj:030905

Ili jednostavno putem ovog barkoda


Vaša reakcija na temu