Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: VRIJEME LJUBAVI Jacques Kondži: 'Ovo mi je najbolji koncert ikad'

FOTO/VIDEO: VRIJEME LJUBAVI Jacques Kondži: 'Ovo mi je najbolji koncert ikad'

Ispraćena je ovacijama

Ususret Splitskom festivalu, koji se održava u prvom tjednu srpnja, Zorica Kondža nastupa u srcu svog rodnog Splita - na Peristilu. 

Solističkim koncertom naziva 'Vrijeme ljubavi' časti splitsku publiku povodom svojih 35 godina duge karijere obilježene nizom hitova. Ujedno, proslava je ovo njenoga 62. rođendana.

Pred krcatim Peristilom Zorica Kondža otvorila je koncert pjesmom ‘Ima jedan svijet.’ U publici su, kako je istaknula, brojni njeni stari prijatelji i poznata joj lica.


Nakon izvedbe 'Pokore' uslijedila je pjesma 'Vrijeme ljubavi' čiji naziv i nosi ovaj koncert. Kao i publika, i sama glazbenica očigledno uživa u ovom intimnom nastupu u rodnom gradu u kojem je, kao što je i planirala, odlučila proslaviti kako jubilarnu obljetnicu karijere tako i svoj rođendan. Uz to što posjetitelje oduševljava izvedbama, uspješno ih i nasmijava. Poručila je, naime, kako i nije baš uvijek 'vrijeme ljubavi' te da bi ona po ovoj vrućini radije prošetala.

Iako nisu bili najavljivani gosti, splitskoj glazbenoj divi na pozornici se pridružio Jacques Houdek. Prije no što su zajedno izveli 'Ti si moj san' kojom su izazvali snažan pljesak publike, oduševili su sve emotivnim dijalogom. Kondža je naglasila kako je imala priliku pjevati s doista velikima poput Olivera Dragojevića, Vinka Coce i mnogih drugih, a sad se jednako raduje nastupu sa Jaquesom. On je pak dao do znanja kako smatra da je upravo ona 'najveća'. Kako ga je nagovorila da nastupi s njom i čime su nasmijali Splićane, pogledajte i poslušajte na snimci!


Na koncertu je potpuno 'domaća' atmosfera. Kondža neprestano komunicira s publikom. Na pjesmu 'Zarobljena' pola se publike diglo na noge.

Pri početku večeri Kondža je kazala kako voli Arethu Franklin, a upravo ju je s njom usporedio Neno Belan kojeg je također pozvala na ovo splitsko slavlje, a s kojim se i modno uskladila da se 'vidi tko navija za Hajduk'. Evo o čemu su čavrljali na stageu, što su otpjevali i kako su zvučali…


‘Najbitnije mi je da kad s ovog koncerta otiđete - kažete da vam je bilo lipo’, priznala je svojim vjernim obožavateljima Zorica Kondža. Da nema straha za to, dokazuje sljedeća snimka! Poslušajte kako su zajedno otpjevali dugovječni hit 'Molitva za tebe'.


I Jacques je za mikrofonom imalo veliko priznanje. 'Ovo mi je najbolji koncert ikad', naglasio je kada se ponovno popeo na pozornicu. Onda još jedno manje priznanje - da je na kivi dijeti, jede sve osim kivija. Brzo su se izmjenjivali šaljivi i emotivni tonovi pa je tako opet zagrlio Kondžu. 

Otpjevali su ‘Najdraže moje’. Evo video…


Najteže je nastupati u svojem gradu, tvrde mnogi glazbenici, a potpisuje i zvijezda večeri. No, ta činjenica nimalo nije umanjila dojam spektakularnog koncerta. 'More' je odjekivalo centrom Splita!


Poslušajte kako je Zorica Kondža predstavila svog supruga Joška Banova i zabavila sve!


'Dioklecijan bi bio zadovoljan', zaključio je Belan. Za Splićane na Peristilu nema dvojbe. Kondža je udovoljila njihovoj želji i otpjevala 'Zar je voljeti grijeh'. Nakon više od dva sata glazbe, smijeha, ljubavi i pljeska druženje pod vedrim nebom okončala je porukom za publiku u stihovima 'Simply the best'.

Ispraćena je ovacijama!


Pred glazbenom divom radno je ljeto. Najavila je niz koncerata diljem Hrvatske u ljetnim mjesecima. Nastupit će 30. srpnja u Veloj Luci, 4. kolovoza u trogirskoj Kuli Kamerlengo, 5. kolovoza u Sisku, 15. lolovoza u Šibeniku, 18. kolovoza rezerviran je za Kastav, 26. kolovoza za Vrbnik te 27. kolovoza za Sv. Križ Začretje.

Vaša reakcija na temu