Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bogdan Klarić FOTO/VIDEO Dugopolje proslavilo svoj dan uz pučku veselicu i školsku priredbu

FOTO/VIDEO Dugopolje proslavilo svoj dan uz pučku veselicu i školsku priredbu

KUD Pleter ugostio je rizničare tradicije iz okolice

Rujan je protekao u znaku proslave općine Dugopolje, koja je i ove godine pripremila bogati program kulturnih, sportskih i vjerskih događanja u suradnji s lokalnim udrugama. Prilika je to za druženje mještana i njihovih gostiju koji rado dolaze u Dugopolje.

Danas - na blagdan sv. Mihovila održalo se svečano misno slavlje koje je predvodio gvardijan samostana Gospe Sinjske, fra Marinko Vukman. Slavlje se nastavilo s dječjim priredbama DV Maslačak i učenika OŠ Dugopolje.

- Ovi svetci, čiji blagdani donose posebnu simboliku našem kraju, inspiriraju nas s posebnom mudrošću, hrabrošću i ljubavlju prema znanju. To je temelj našeg odgojno-obrazovnog sustava, a te vrline nastojimo prenijeti na našu djecu. Ova svečanost pokazuje kako škola nije samo mjesto učenja, nego i mjesto gdje se stvaraju prijateljstva, uči kreativnošću, ali i odgovornošću prema zajednici. Zahvaljujem se svim učenicima, ali i njihovim profesorima pokazali dio onoga što rade - kazao je Željko Šparmajer, ravnatelj OŠ Dugopolje.

Nakon toga održala se 27. pučka veselica s folklornim nastupima koju od 1998. godine priređuje KUD Pleter iz Dugopolja. Na ovogodišnjem izdanju bogatim programom predstavile su se prijateljske kulturno-umjetničke udruge iz susjedstva KUD Ante Zaninović, KUD Salona i crkveni kantači iz Kaštel Kambelovca.

Fotogalerija: KUD Pleter - folklor | foto: Bogdan Klarić
Domaćini su se predstavili s dječjim ansamblom i dječjim klapom, sekcijom pučkih pivača, folklornim ansamblom i klapom ‘Lepushina’.

Ostatak večeri stanovnike i posjetitelje Dugopolja zabavljat će Maja Šuput, a djelić atmosfere s učeničke priredbe i pučke veselice pogledajte u fotogaleriji.

Vaša reakcija na temu