Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Najbolji cirkus na svijetu u Splitu: Bili smo na generalnoj probi predstave Corteo

FOTO/VIDEO Najbolji cirkus na svijetu u Splitu: Bili smo na generalnoj probi predstave Corteo

U Spaladium Areni 20. i 21. svibnja možete pogledati svjetsku hit predstavu, čak ni cirkuska predstava nije mogla proći bez spomena Hajduka

'Corteo', najzanimljivija produkcija Cirque du Soleil, započinje svoju europsku turneju u Splitu. Nakon što su pauzirali dvije godine zbog pandemije večeras su prvi put nastupali pred publikom i odradili generalnu probu pred sutrašnji nastup u Spaladium Areni. Tamo je bila i naša ekipa, a dio atmosfere donosimo u fotogaleriji. 

'Corteo' možete pogledati i u subotu 21. svibnja, a vjerujemo kako će vas oduševiti ova jedinstvena predstava, koju je režirao Daniele Finzi Pasca. Za turneju u Splitu prilagodili su tekst pa se tako publici u nekim dijelovima obraćaju i na hrvatskom jeziku te koriste i neke lokalne baze, a čak ni cirkuska predstava nije mogla proći bez spomena Hajduka. Detalje nećemo otkriti, doznajte ih sami. Ulaznica još uvijek ima u prodaji. 

Predstava je premijerno izvedena u Montrealu pod Big Topom u travnju 2005. Od svog nastanka, zadivila je preko 9 milijuna gledatelja u 20 zemalja na četiri kontinenta. 

'Corteo', što na talijanskom znači korteža, radosna je povorka, svečana parada koju zamišlja klaun. Predstava spaja strast glumca s gracioznošću i snagom akrobata kako bi publiku uronila u kazališni svijet zabave, komedije i spontanosti, smješten u tajanstvenom prostoru između neba i zemlje. Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim bdiju tiho brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.

U ovoj izvrsnoj predstavi, pozornica je smještena u sredini arene i dijeli prostor, pri čemu je svaka polovica publike okrenuta prema drugoj polovici, dajući jedinstvenu perspektivu ne samo predstave, već i pogled izvođača na publiku. Postavljene zavjese, inspirirane Eiffelovim tornjem, i središnje zavjese, koje su ručno oslikane, daju grandiozan dojam na pozornici. Ovo postavlja ton poeziji Cortea. Cirque du Soleil je redefinirao kako svijet gleda na cirkus; od darovitosti iz malog grada do globalno poznatog imena. Sa sjedištem u Montrealu, kanadska je organizacija postala globalni lider u zabavi uživo stvarajući impresivna i kultna iskustva svjetske klase na šest kontinenata. 

Cirque du Soleil povezuje se s publikom iskrenošću, ljudskošću i uključenošću. Privilegija je surađivati s umjetnicima iz 90 zemalja kako bi oživjeli njihovu kreativnost na pozornicama diljem svijeta, tvrtka ima za cilj pozitivno utjecati na ljude, zajednice i planet svojim najvažnijim alatima: kreativnošću i umjetnošću. Tijekom godina inspirirano je više od 215 milijuna ljudi u više od 70 različitih zemalja.

Zbog zahtjevne pozornice, prepolovljen je kapacitet Spaladium Arene, broj ulaznica po predstavi je 5000, a možete ih kupiti u sustavu Adriaticet (www.adriaticket.com).

Vaša reakcija na temu