Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Frederic Sonntag dolazi u Split pogledati predstavu 'George Kaplan'

Frederic Sonntag dolazi u Split pogledati predstavu 'George Kaplan'

Promocija knjige 'Francuska nova drama' održat će se u petak

Francuski dramatičar Frederic Sonntag gostovat će u Splitu na promociji knjige 'Francuska nova drama' u petak u podne u Francuskoj alijansi u Marmontovoj ulici.

Promocija knjige odvija se, inače, u sklopu Rendez-vouz festivala, a splitska publika uživa u njegovoj drami 'George Kaplan' koju izvodi kazalište Playdrama u režiji Cintije Ašperger.

Uz francuskog dramatičara Frederica Sonntaga, o knjizi će govoriti teatrolog Matko Botić i  umjetnički voditelj kazališta PlayDrama Elvis Bošnjak.

'Francuska nova drama' je izdavački projekt posvećen predstavljanju Francuske u Hrvatskoj pod nazivom Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, a nastao u suradnji Hrvatskog centra ITI, Francuskog instituta u Hrvatskoj i Ministarstva kulture RH.

Knjiga sadržava četiri suvremene drame, 'George Kaplan', Frédérica Sonntaga, 'HymeN' Lucie Depauw, 'Ponzijev sustav' Davida Lesco te 'Svu svoju ljubav' Laurenta Mauvigniera.

Cilj ovog izdavačkog projekta nije odabir francuskih antologijskih drama, već pokušaj boljeg uvida u novu francusku dramu te mogućnost da hrvatska kazališta odaberu neke od dramskih tekstova i stave na svoj repertoar. Tako je, podsjetimo još jednom, ostvaren novi oblik suradnje između Hrvatskog centra ITI i nezavisnog kazališta PlayDrama  te je odabran tekst Frédérica Sonntaga 'George Kaplan'.

U Splitu je i održana praizvedba drame, a u petak i subotu u amfiteatru Doma mladih, s početkom u 20 sati, naglasimo 'George Kaplana' pogledat će i autor drame.

Vaša reakcija na temu