Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com GALERIJA DVORCA VITTURI Otvara se izložba 'Obilje sunca'

GALERIJA DVORCA VITTURI Otvara se izložba 'Obilje sunca'

Moći će se pogledati do 10. prosinca

U galeriji dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, sutra u 18 sati otvara se skupna izložba prijatelja Kuće sunca iz Splita pod nazivom 'Obilje sunca'. 

- Riječ je o osebujnom umjetničkom kolektivu koji, već nekoliko godina, okuplja 20-ak kreativnih individualca različitih profesija, generacija, znanja, životnih uvjerenja i načina izražavanja, u jednom stanu, preobraženim - njihovim radovima i emocijama-  u okupljalište i sklonište čija su vrata otvorena svima koji trebaju  kreativni poticaj i podršku. Tako je stan postao Kuća sunca za duhovnu obitelj nekim piscima, slikarima, muzičarima, performerima, snimateljima i redateljima uglavnom mlađe generacije, kuća koju grije unutarnja solarna energija a pokreće sinergija različitih talenata i projekata njenih ukućana. A njen domaćin je konceptualni umjetnik Dino Grčić, koji se nazvao Kraljem Sunca - ističu organizatori.

Ovom izložbom članovi Kuće sunca prvi put se zajednički predstavljaju javnosti čitavom paletom svojih izražajnih mogućnosti (slikama, crtežima, fotografijama, zvučnim instalacijama, kolažima...), a neki od njih i prvi put izlažu svoje radove. 

Izložba je dio programa Olimpijada kulture. Kustosica je izložbe akademska slikarica Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović

Izložba je otvorena do 10. prosinca. Može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 20 sati.   


Vaša reakcija na temu