Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GAST 2024: Rekordni broj izlagača, vrijednost sklopljenih poslova i posjetitelja
Sajam GAST 2024. Piše: Dalmatinski portal

GAST 2024: Rekordni broj izlagača, vrijednost sklopljenih poslova i posjetitelja

Potvrdio status vodećeg sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma

Ovogodišnji 28. međunarodni sajam GAST 2024 bio je poseban i rekordan u svakom smislu. Sajam se iz Splita silom prilika 'preselio' u Arenu Zagreb i ugostio više od tisuću izlagača, suizlagača i brendova iz osam europskih zemalja izašavši, kao nijedan od dosadašnjih, iz nacionalnih i regionalnih okvira. 

GAST 2024, prema riječima organizatora, uistinu je bio europski po svim kriterijima potvrdivši tako status vodećeg sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma.

Kroz sva tri dana u Areni Zagreb nudio je bezbroj poslovnih prilika te zabilježio velik broj i vrijednost sklopljenih poslova, bogat stručni program i edukacije te brojne degustacije i prezentacije. Tu u prvom redu ističemo tri stručna skupa posvećena turizmu - okrugli stol 'Sve što trebate znati o primjeni bezgotovinskih napojnica' te konferencije 'Time Off' i 'DAPI - dani privatnih iznajmljivača'. Održana je i tradicionalna humanitarni gastro show 'Poznati kuhaju' gdje su brojna poznata lica stavila kuharske kape na glavu i s kuhačom u ruci spravljali jela čiji je prihod namijenjen Udruzi roditelja djece i odraslih s poremećajem iz autističnog spektra 'Autizam 365'.

Među mnoštvom zanimljivosti ističemo da su se na sajmu GAST 2024 mogla degustirati brojna jela i slastice s inovativnim recepturama poput veganskih slastica iz sajamske radionice Dražena Zeljkovića, ambasadora za Barry Callebaut, čuvenog švicarsko-belgijskog prerađivača kakaovca i proizvođača čokolade. Bogatom i raznovrsnom ponudom nisu zaostajala ni pića i napici - od čuvenih hrvatskih vina, žestica, prirodnih sokova do najfinije kave, čajeva, piva i prošeka na štandu Hausbrandta. Veleučilište Aspira gastro doživljaj u Areni Zagreb upotpunilo je svakodnevnim atraktivnim cooking showovima.

GAST 2024 i ove je godine obilovao brojnim prezentacijama i premijerama - Ledo je izložio svoj ugostiteljski sladoled s čak 21 okusom pakiranim u posude po šest i osam litara, dok je Creative Design, uz već čuvene moderne stolice brenda KA3GA, kao novitet ove godine istaknuo bogat asortiman ploča da ugostiteljske i vrtne stolove. Tvrtka Provider Service upotpunila je ugođaj sitnim, ali zanimljivim i modernim ugostiteljskim inventarom, svime onim što mora imati suvremena kuhinja bilo profesionalna ili kućna u kojoj se kuha prijateljima i obitelji s ljubavlju.

Brojni izlagači izrazili su zadovoljstvo sklopljenim poslovima, atmosferom i posjetom tijekom tri sajamska dana te su svog dolazak najavili i dogodine na sajam GAST 2025 te bukirali svoje sajamsko mjesto. Jedan od njih je i Mladen Boričević, vlasnik Gastro dizajna.

'Već je prvi dan na sajmu GAST prošao fantastično. Posjetilo nas je jako puno naših poslovnih partnera, veliki broj kupaca i predstavnici svih brendova koje zastupamo - kako hrvatski tako i strani. U svakom slučaju, sajam je ispunio naša očekivanja, sklopili smo neke konkretne poslove, obavili prve prodaje i potvrdili smo poslove koji su bili u pregovorima. Također, prodali smo dosta naših noviteta. Jednu vitrinu prodali smo čak tri puta', zadovoljno je kazao Boričević.

Sudeći prema reakcijama izlagača i posjetitelja, čeka nas još jedna uspješna turistička sezona!

Vaša reakcija na temu