Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GKM nakon 'Splićanki' lansira SF cabaret 'Split in Space'

GKM nakon 'Splićanki' lansira SF cabaret 'Split in Space'

Redatelj je Ivan Leo Lemo, a glume Ivo Perkušić, Siniša Novković, Matija Grabić i Ana Gruica Uglešić

Nakon hit predstave Cabaret 'Splićanke' dolazi SF Cabaret 'Split in Space!' Premijera ovog djela Gradskog kazališta mladih je 27. veljače.

- Ovaj se cabaret nadovezuje na hit predstavu Gradskog kazališta mladih 'Cabaret Splićanke', ali je i žanrovski obogaćen znanstveno fantastičnim dodacima. Nakon 'Splićanki', na svoj su red došli muškarci iz GKM-ovog glumačkog ansambla - Ivo Perkušić, Siniša Novković i Matija Grabić. Njima je pridružena i Ana Gruica Uglešić čija je uloga u ovoj muškoj konstelaciji posebno fabularno iznenađenje - poručili su iz GKM-a.

- Kao i u prethodnom cabaretu, i sada vam predstavljamo Split iz mnogih neočekivano bizarnih, smiješnih, začudnih i poučnih rakursa. Osim dramske parafraze društveno političkog aktualiteta, ovaj vas put, kao što i sam naslov kaže, vodimo i u svemir. Pokazat ćemo vam i prokazati neke naše sugrađane koji su puno čudniji nego što ste mogli iti pomisliti. Želimo da skupa s nama, iz svemirskog broda, pogledate svoj grad, ali i same sebe s onih visina s kojih se stvari jasnije vide. Kolažna forma cabareta koja podrazumijeva pjesmu, ples, stand up i burlesku, sigurno će vas zabaviti i nasmijati, ali i zamisliti te potaći da možda napravite redizajn ili remiks svoje identitetske matrice - dodali su.

Autor i redatelj ovog splitskog svemirskog eksperimenta je Ivan Leo Lemokoreograf je Leo Mujić, scenografkinja je Vesna Režić, skladatelj je Zvonimir Dusper Dus, a kostimograf je Marko Marosiuk.

- Mi vas ne vraćamo u prošlost iz jednostavnog razloga jer prošlost više ne postoji, a i ono čega se iz nje sjećamo, samo nam stvara nesporazume s onima koji pamte drugačije verzije. Riješite se prošlosti, riješite se nostalgije, lansirajte se s nama iz epicentra kataklizmične sadašnjosti u budućnost, u sutra, u druge galaksije. Vratite se u budućnost koju zaslužujete, koju možete izabrati. A znamo da nas svih jako muči sadašnjost naše planete Zemlje. Budite u orbiti. Budite korak ispred svog vremena. Budite naša publika. Svoje ulaznice po cijeni od 70 kuna kupite online ili rezervirajte na broj 021/ 344 979 - kažu u GKM-u.

Vaša reakcija na temu