Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Goran Golovko najavio novu kazališnu sezonu: 'Usporediti se s drugim i drugačijim znači suočiti se sam sa sobom'

Goran Golovko najavio novu kazališnu sezonu: 'Usporediti se s drugim i drugačijim znači suočiti se sam sa sobom'

Premijerno će se izvesti dva operna, šest dramskih i dva baletna naslova, te devet koncerata na velikoj sceni

Hrvatsko narodno kazalište Split 21. rujna započinje upis pretplata za sezonu 2016/17.  U ponudi je 11 pretplatničkih ciklusa. U predstojećoj sezoni splitsko će Kazalište premijerno izvesti dva operna, šest dramskih i dva baletna naslova, te devet koncerata na velikoj sceni.

Novi naslovi glazbeno-scenskog programa su Tijardovićeva opereta Mala Floramye pod ravnanjem maestra Harija Zlodre i u režiji Gorana Golovka koja će premijerno biti izvedena 3. prosinca. Premijera Verdijeve opere Moć sudbine predviđena je za 4. veljače. Orkestrom, zborom i solistima ravnat će maestro Ivo Lipanović, a režija je povjerena Draženu Siriščeviću. Drama HNK Split će izvesti po tri premijere na velikoj sceni i na maloj sceni. Na velikoj sceni bit će to Šest lica traži autora Luigija Pirandella u režiji Olje Lozice 18. studenog, Neprijatelj naroda Henrika Ibsena u režiji Nenni Delmestre po prvi pt bit će izveden 21. siječnja, a drama Nosorog ili Elegija za sićušna bića Eugènea Ionesca premijeru će imati 7. travnja.

Na malim scenama planirane su: u kazališnom foyeru u siječnju monodrama Clara Schumann Valerije Moretti u izvedbi Ksenije Prohaske i režiji Ivana Lea Leme; na Sceni 55 će u ožujku biti praizvedena drama Što čekamo? Marije Dukić u režiji Marice Grgurinović, te Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana koju će režirati Nikola Šimić.

Baletni program ponudit će nam jedan od najstarijih sačuvanih bijelih baleta La Sylphide danskog koreografa Hermana Severina Løvenskiolda koju će prenijeti Karina Elver. Suvremeni plesni izraz bit će zastupljen u triptihu East/West koji će realizirati koreografi Saša Eftimova, Igor Kirov i Stephen Delattre.

Bogati koncertni program Opere HNK Split na velikoj pozornici ponudit će tri simfonijska koncerta, koncert u povodu 25. godišnjice smrti Borisa Papandopula, Klavirske koncerte Beethovena, novo izdanje već tradicionalnog koncerta Filharmonija budućnosti, te prigodne koncerte u povodu blagdana Svih svetih, Božića i Nove godine.

Usporediti se s drugim i drugačijim znači suočiti se sam sa sobom, postati svjesnijim svojih vrlina i priznati svoje mane - u krajnjoj crti, postati boljim. Nije uvijek lako protresti svoje okamenjene predodžbe, stereotipe i predrasude, a kazalište to čini od svojih antičkih početaka - rekao je intendant HNK Split Goran Golovko najavljujući sezonu.

- Oduvijek se divimo onom snažnom pojedincu na pozornici u dramskom srazu protiv besmislenih uvriježenosti, uskogrudnosti, jednoumlja i tiranije. Jedinstvenim estetskim i socijalnim iskustvom izravnog kontakta sa živim čovjekom na pozornici, u kolektivnoj vježbi misli potaknutoj našim iznevjerenim očekivanjem, doživljavamo emocionalne potrese zbog kojih iz kazališta izlazimo jači i spremniji za sraz sa stvarnošću. Ili bismo iz kazališta takvi trebali izaći. Ima li kazalište danas tu moć i jesmo li mi danas, u vremenu nevremena, sposobni za ovo suočavanje? Pozivamo vas da to provjerimo zajedno, u novoj kazališnoj sezoni, satkanoj od djela velikih klasika koji su i sami, u svom vremenu i prostoru, bili drugi i drugačiji. Dobrodošli u Hrvatsko narodno kazalište Split! - dodao je intendant.

Potencijalni pretplatnici mogu birati između 11 različitih ciklusa. Premijerna pretplata 1 na programu ima devet naslova: sve premijere na velikoj sceni, baletnu i dramsku premijeru sa Splitskog ljeta, te jedno dramsko gostovanje. Premijerne pretplate 2 i 3 nude isti program bez dramskog gostovanja. Tu su, nadalje, ciklusi: Obiteljska pretplata subotom u 18h sa šest naslova, Dramska pretplata (pet naslova), Vikend (šest naslova), Studentsko-umirovljenička (sedam naslova), Koncertna (šest naslova), Popularna (sedam naslova), Teatar mladih (pet naslova), te Pretplata matineja (četiri naslova). Cijene se, ovisno o kategoriji sjedala, kreću u rasponu od 1170 – 414 kn za Premijernu pretplatu 1 do najjeftinijih ciklusa Teatar mladih i Pretplata matineja koje se mogu nabaviti već za 180 odnosno 140 kn.

Status pretplatnika nudi brojne pogodnosti. Za gotovinsko plaćanje omogućava se popust od 10% za gotovinu (za sve cikluse osim Premijerne pretplate 1). Cijena ulaznice nabavljene u sklopu pretplate je čak 10 – 70% niža od redovne cijene. Moguće je plaćanje u tri obroka putem kreditnih kartica. Pretplatnici također ostvaruju pravo na dodatni popust kod kupnje ulaznica van pretplatnih ciklusa, dostavu programa na kućnu adresu, osigurano mjesto tijekom cijele kazališne sezone.

Pretplate za kazališnu sezonu 2016/17 HNK Split individualni pretplatnici mogu kupiti na blagajni Kazališta od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 – 20h, te subotom od 9 – 12 te 18 – 20h. Tvrtke, škole, udruge i ostali pretplate za grupne posjete mogu dogovoriti i ostvariti u Uredu prodaje HNK Split od ponedjeljka do petka od 8 – 15h. Kontakti: Blagajna tel. (021)306908, e-mail [email protected]; Ured prodaje tel. (021) 347377 i 306915, e-mail [email protected] 

Vaša reakcija na temu