Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay GRAD ZA MENE Otvoren natječaj u povodu Dana grada Zadra

GRAD ZA MENE Otvoren natječaj u povodu Dana grada Zadra

Donosimo detalje

Pedagoško-andragoški odjel NMZ-a organizira natječaj u povodu Dana grada Zadra na temu 'Grad za mene'.

Tema natječaja je grad Zadar, odnosno kakav bi grad trebao biti da bude grad za svoje stanovnike? Koje su prednosti grada? Što još treba napraviti? Koji su to dijelovi grada koji su baš 'za mene'? Koji su to dijelovi grada koje bi trebalo napraviti da budu 'baš za mene'?

Kakav grad zamišljaju naše najmlađe generacije, a kakav zamišljaju one malo starije?

Na natječaj se mogu javiti svi zainteresirani bez obzira na dob i spol. Dopušteni su svi oblici likovnog izražavanja. Prihvatit će se likovni, literarni i fotografski radovi.

Za polaznike dječjih vrtića, učenike u osnovnim i srednjim školama prihvatit će se i grupni rad. Grupni rad treba biti napravljen na bijelom ili crnom papiru dimenzija 70x100 cm i može sadržavati i likovne i literarne izražaje, i fotografije. Najmanja dimenzija za individualne radove (likovni i literarni) je A4 format, fotografije moraju biti isprintane/razvijene u formatu 30x40.

Pristigli radovi će biti izloženi na izložbi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače za Dan grada Zadra. Tijekom trajanja izložbe posjetitelji će moći dati svoj glas za njima najbolji rad.

Svi radovi će bit šifrirani.

Upute za šifriranje:

- šifru odabire sudionik, mora sadržavati:

- za dječji vrtić: NMZDV i kombinacija pet različitih brojeva (npr. NMZDV18734);

- za osnovnu školu: NMZOŠ i kombinacija pet različitih brojeva (npr. NMZOŠ18734);

- za individualne sudionike: NMZ i kombinacija pet različitih brojeva (npr. NMZ18734).

- Brojevi ne smiju biti u nizu (npr.NMZ12345).

- Šifra rada mora biti nalijepljena na stražnju stranu poslanog rada. Svaki sudionik ima pravo na slanje samo jednog rada (grupno ili individualno).


Ime i prezime, kao i naziv škole/dječjeg vrtića neće biti naznačeno kako bi se osigurala nepristranost tijekom odabira najboljeg rada. Na poleđini svakog rada mora biti ostavljen kontakt broj telefona/mobitela kako bi se sudionike obavijestilo o eventualnom dobitku nagrade. Ne smiju se pisati osobni podatci.

Kriteriji za odabir najboljeg rada:

- usklađenost s temom natječaja

- usklađenost s dobi sudionika

- samostalnost pri izradi rada

- tehnička izvedba

- originalnost/kreativnost

- bogatstvo rječnika i stila.

Natječaj počinje 15. listopada i traje do 15. studenog 2024. Radovi se donose osobno ili šalju na adresu: Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III 2, 23000 Zadar, s naznakom „Za natječaj „Grad za mene“. Osobno se mogu donijeti radovi na info pult Kneževe palače ili na navedenu adresu. U obzir će se primiti svi radovi pristigli zaključno s datumom 15. studenog, 2024. godine.

Izložba radova će biti otvorena u utorak, 26. studenog u Edukativnoj dvorani Kneževe palače, kad će se dodijeliti i nagrada od strane stručnog žirija. Nagrada od strane posjetitelja će biti dodijeljena prilikom zatvaranja izložbe, 10. prosinca, 2024. godine.

Vaša reakcija na temu