Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press GRADSKA KNJIŽNICA KAŠTELA Otvaranje izložbe 'Pričaj mi o Dalmaciji' Likovne udruge 'Emanuel Vidović - Split'
Kultura Piše: Dalmatinski portal

GRADSKA KNJIŽNICA KAŠTELA Otvaranje izložbe 'Pričaj mi o Dalmaciji' Likovne udruge 'Emanuel Vidović - Split'

U srijedu, 23. listopada

'Pričaj mi o Dalmaciji' naslov je skupne izložbe članova Likovne udruge 'Emanuel Vidović - Split' čije će se otvaranje održati u srijedu 23. listopada 2024. s početkom u 19 sati u atriju Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu.

Ovom prilikom bit će izloženo pedesetak radova na temu Dalmacije – more i galebovi, brodovi i ribari, težaci i masline, vino i vinogradi, rive i kolone, crkve i kapelice, kamene kuće i kalete, dvori i konobe...


Dašak stare Dalmacije donijet će nam ovom prilikom i polaznici Dramske skupine GKK koji će izvesti kratak igrokaz na čakavici, dok će otvaranje izložbe dalmatinskom pjesmom upotpuniti Pučki pivači župe sv. Jurja mučenika iz Kaštel Sućurca.

Izložba će biti otvorena do 30. studenoga 2024., a moći će se razgledati svakim radnim danom u vremenu od 7.30 do 20 sati te svaku 1. i 4. subotu u mjesecu od 8.00 do 12.00 sati.

Vaša reakcija na temu