Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradsko kazalište lutaka najavljuje novu premijeru za najmlađe

Gradsko kazalište lutaka najavljuje novu premijeru za najmlađe

Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu!

Četiri dosadašnje predstave 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka', 'Stonoga Goga', 'Grga Čvarak' i 'Did i repa', nakon online premijera, su i dalje dostupne i besplatne na YouTube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70.000 pregleda!

- Sretni što najmlađima možemo ispuniti i uljepšati vrijeme kod kuće, program nastavljamo u petak, 3. travnja u 18 sati online premijerom predstave 'Som na cilome svitu'. Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević - poručuju iz GKL-a.

Dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojima bi se igrao. Jednoga dana odluči krenuti u potragu za 'ditetom ko co je i som', ali ne želi napustiti svoj škoj ni 'nonote' s kojima živi. Jedino što mu preostaje je povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.

Tekst Olje Savičević Ivančević, pisan mješavinom dijalekata srednjodalmatinskih otoka, nagrađen je prvom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu 'Mali Marulić' 2015.godine, a predstava je nagrađivana na kazališnim festivalima u Hrvatskoj.

U predstavi igraju Milana Buzolić Vučica, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Andrea Majica i Sanja Vidan.

Predstavu možete gledati OVDJE, a nakon premijere predstava će do daljnjeg biti dostupna za gledanje putem YouTube kanala.

Vaša reakcija na temu