Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gradsko kazalište mladih u Njemačkoj

Gradsko kazalište mladih u Njemačkoj

U Hamburgu će izvesti predstavu 'Poštanska bajka'

Ove nedjelje, 15. prosinca, Gradsko kazalište mladih izvest će svoju dugovječnu predstavu 'Poštarska bajka' u Njemačkoj. Ekipa glumaca koju čine Nada Kovačević, Vinko Mihanović i Siniša Novković predstavu će igrati u Hamburgu za djecu hrvatskih iseljenika i njihovih prijatelja.

- Iznimno se veselimo da u ovo adventsko vrijeme možemo razveseliti i naše mališane izvan Hrvatske i donijeti im predstavu na hrvatskom jeziku. Ova predstava je jedna u nizu koje namjeravano izvoditi za hrvatsku dijasporu. Već smo igrali u Berlinu, a očekuju nas i druga njemačka, ali i europska odredišta - kazao je ravantelj GKM-a Ivo Perkušić i dodao:

- Zahvalni smo hrvatskoj zajednici na gostoprimstvu i interesu za našim predstavama koje u svojem jednostavnijem obliku, zbog scenskih zadatosti, ipak uspjevaju doći i do onih koji nemaju prilku često vidjeti i čuti predstavu na materinjem jeziku. Ovo je zasluga i kooridnatora nastave hrvatskog jezika u Njemačkoj Borisa Čolića, koji se potrudio organizirati ovo gostovanje.

Gradskog kazalište mladih je u adventsko vrijeme već razveselilo brojne mališane, a napose djecu iz dječjeg doma Maestral za koju su, zahvaljujući donaciji velikog prijatelja kazališta, odigrali predstavu 'Crvenkapica', a čeka ih još izvedbi božićne predstave 'Šapice'.

Vaša reakcija na temu