Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Groznica subotnje večeri uz pravu funky poslasticu: U Split stiže bend Nemanja
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Groznica subotnje večeri uz pravu funky poslasticu: U Split stiže bend Nemanja

U Otium klubu

Ove subote u Otiumu gostuje pulsko-zagrebački global beat bend Nemanja, jedan od onih bendova u koje se zaljubite na prvo slušanje, ali i na prvi pogled.

Ovaj osvježavajući i turbo zanimljivi band okupljen je od strane Luke Šipetića koji je samostalno snimio i producirao album, na pjesmama su sudjelovali brojni glazbenici koji su doprinijeli jedinstvenom zvuku i atmosferi: Ana Kovačić na saksofonu, Leo Beslać na flauti, dok Tomislav Šušak, Luka Čapeta i Jerko Jurin potpisuju aranžmane i produkciju na posljednjem singlu naziva Opasne igre. Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić.

'Izuzeto smo uzbuđeni da nam u Split dolazi Nemanja i sigurni smo da njihova publika a i oni koji ih dođu poslušati prvi put - iz kluba izlaze oduševljeni. Jako nam je bitno za su uvjeti za zabavu osigurani a to nikako ne znači pretrpan klub stoga želimo potaknuti sve zainteresirane da svoje ulaznice nabave na vrijeme', poručuju iz kluba.

Nemanja je projekt iza kojeg stoji autor i glazbenik Luka Šipetić koji se široj javnosti prvi puta predstavio albumom 'Tarot Funk' iz 2019. Spoj plesnog istočnjačkog i anatolijskog funka te mistični simboli tarota zaintrigirali su publiku i kritiku te je ubrzo lansiran bend Nemanja koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Intrigantan 'melting pot' raznih World music stilova i konceptualne tematike obavijene misticizmom nastavio se i na drugom albumu 'Cosmic Disco'. Pod utjecajem 'Tibetanske knjige mrtvih' i naizgled nespojivih stilova poput cumbiea, tajlandskog funka i afro-funka Nemanja je nastavio svoj uspješan koncertni pohod i unatoč koroni.

Koncept 'Voodoo Beat' nastavlja se na prethodne albume. Nakon što je 'Tarot Funk' kroz tarot karte i orijentalne melodije slušateljima opisao Nemanjinu smrt, a 'Cosmic Disco' Nemanjino putovanje kroz bardo vodeći se Tibetanskom knjigom smrti, Voodoo Beat donosi zaključak Ezoterične trilogije u kojem se Nemanja pokušava vratiti se iz zemlje mrtvih uz pomoć vudu moći - ljubavi.

Ulaznice za Nemanju pronađite na Entriju po cijeni od 10 eura a na ulazu za 15 eura.


Club Otium je u svom radu za malo vremena opravdao svoje postojanje sjajnim koncertima Ramba Amadeusa, Zostera, Who See, ali i nastupima Steve Rachmada, Oxie i sjajnih domaćih snaga te utabanao svoju misiju da u Split donosi fantastične umjetnike iz regije i inozemstva a da publika u gradu podno Marjana ima jedno sjajno mjesto za druženje i ples gdje su svi jednaki, gdje je dobra zabava i dobar zvuk.

'Dobar zvuk i fantastična ventilacija već su oduševili posjetitelje, tako da se veselimo svakom nadolazećem gostovanju a i nadolazećim gostovanjima gdje nam stižu Pips Chips & Videoclips, Natalie Dizdar, klupska večer Adriatic Social Cluba, Reload i drugi', ističu iz organizacije.

Vaša reakcija na temu