Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grupa La Volpe predstavila debitantski album: 'Split je za sve osim alternative'

Grupa La Volpe predstavila debitantski album: 'Split je za sve osim alternative'

Ima zanimljivih bendova, ali kao i u ostatku svijeta najzanimljiviji dobivaju najmanje pozornosti, što većinu nas koji ne želimo raditi nešto komercijalno otjera od glazbe

La Volpe je mladi alt rock band iz Splita koji je nakon 20-ak svirki po Hrvatskoj te BiH i tri studijska singlea predstavio svoj debitantski album Way Away. Marino Vrca je predstavio svoju grupu...

Kako je nastalo ime grupe?

La Volpe je inače lik iz igre Assassins Creed, a finish moje gitare koju sam imao u vrijeme nastanka imena je podsjećao na krzno lisice (lat. La Volpe - lisica). Ime je nam je bilo interesantno pa smo ga ostavili.

Članovi?

Marino Vrca: gitarist, vokal, autor
Luka Donadini: bubnjar, povjesničar
Roko Zanze: basist, pomorac

Kako i kada ste se okupili?

Sredinom 2014. smo se okupili. Ja sam imao neke autorske stvari koje su mi ležale sa strane, a nikog u blizini tko je autorski htio svirati, pogotovo nešto što je alternativno, jer Split je za sve osim alternative. Međutim, našla su se dva tipa dovoljno luda da probaju, i tako je sve počelo.

Značajniji nastupi?

Devedesetak puta po Hrvatskoj i BiH, od bitnijih nastupa bismo izdvojili regionalno finale HGF-a, live svirku u eteru HRT Radio Splita, a od onih najugodnijih svirku u Benkovcu, Urban art u Jablanici i slične male udruge koje uvijek najbolje ugoste bendove.

Bend koji je najviše utjecao na vaš zvuk?

Definitivno Queens of the Stone Age. Kreativnost, diverznost i konstantna evolucija zvuka. Sve što jednog dana želimo postati.

Predstavljate svoj debitantski album 'Way Away'...

Album smo snimili prije nekih pola godine, malo duže smo čekali neke stvari, ali svakako sad je tu. Na njemu se nalazi 11 skladbi koje žanrovski osciliraju, ali opet ih u cjelini drži naš zvuk i stil. Sve su stvari autorske osim 11. bonus trake koja je naš tribute preminulom velikanu Davidu Bowieju. Album je dostupan besplatno za download na našoj stranici.

Spotovi?

Imamo dva spota u režiji Ivice Lazanea, Hello Shallow (2015) i BangBang (2016).



Hrvatska scena?

Ima zanimljivih bendova, ali kao i u ostatku svijeta najzanimljiviji dobivaju najmanje pozornosti, što većinu nas koji ne želimo raditi nešto komercijalno otjera od glazbe. Trenutno se u Splitu dosta razvodnila scena, većinom zbog nedostatka i nedostupnosti lokacija za svirke, što na kraju rezultira nedostatkom volje za rad u autorskom projektu. Zbog toga je nas aktivnih autorskih bendova tek nekoliko.

Glazbeni kritičar kojeg cijenite?

Nezahvalna struka, nitko me pretjerano ne oduševljava.

Pet najboljih pjesama?

1. Mosquito Song – Queens of the Stone Age


2. Space Oddity – David Bowie


3. Roulette Dares – The Mars Volta 


4. Obstacle 1 – Interpol 


5. Everlong – Foo Fighters 



Pet legendarnih albuma?

1.Songs for the deaf - QOTSA
2.Desert Sessions
3.Is this it – The Strokes
4.Them Crooked Vultures (selftitled)
5.Absolution - Muse

Planovi?

Raditi maslinovo ulje na stari način.

Odaberite grupu koju ćemo iduću predstaviti na portalu?

The Heaps.

Vaša reakcija na temu