Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gudin slavi prvi rođendan na splitskom pazaru: Muzika, masna spiza, kokteli i dobre vibracije
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Gudin slavi prvi rođendan na splitskom pazaru: Muzika, masna spiza, kokteli i dobre vibracije

Ulaz je slobodan, a svi su pozvani - pod uvjetom da dođu gladni

Popularni gastronomski kutak splitskog pazara, Gudin Pigéria, slavi svoj prvi rođendan, a slavlje se neće zaboraviti lako. U nedjelju, 27. travnja, od podne, Gudin organizira proslavu koja će objediniti ono po čemu su postali prepoznatljivi: vrhunsku glazbu, masnu spizu i neopterećenu atmosferu u srcu grada.

Pod motom 'prvo praščarenje', Gudin ne zaboravlja svoje korijene i zahvaljuje se svima koji su u proteklih 12 mjeseci stajali u redu za njihove rebarce, mazalice, odojak i druge mesne specijalitete.

ASC Sound Take Over i Afrika u kuhinji (i možda za DJ pultom)

Događaj otvara glazbeni takeover Adriatic Social Club DJ-a, koji će vinilima sa starog Mediterana prostor pazara pretvoriti u retro glazbenu oazu. Neće nedostajati ni iznenađenja – u goste dolazi Tihomir Krklec, poznatiji kao Afrika, koji će pripremati delicije u suradnji s ekipom iz Parasola, a ne isključuje se mogućnost da i on zavrti koju ploču, poznato je da se dobro snalazi i iza pulta.

Bar Sistema i Luci na smokingu

Za tekući dio programa zaduženi su stručnjaci iz Bar Sistema, koji će posluživati koktele dostojne svake ozbiljne proslave. Uz njih se toči i pivo, ali i crno vino koje uvijek dobro legne uz ono što dolazi iz Gudina smoker lokomotive.

Rebarca, mazalice i sve što je masno – rođendanski meni za pamćenje

Za rođendan, Gudin izbacuje greatest hits svojeg menija – jela koja su postala simbol ovog mjesta i njegovih vjernih gostiju. Na meniju će se naći: pršut crne slavonske svinje s eko farme Sin ravnice, mazalice, dimljena salata od kupusa, ćevapi, Char Siu, odojak, bajadera od pancete i rebarca.

I, naravno, priloga 'ka i uvik svega masnoga', jer to je, kako kažu iz Gudina, njihova iskrena filozofija.

Pokloni za goste i zahvala zajednici

Za sve koji su tijekom godine barem jednom 'omastili brk' kod njih, Gudin priprema i simbolične poklone – znak zahvalnosti za vjernost i podršku.

- Prošla je godina dana otkad smo okrenuli prvo prase na pazaru. Htjeli smo proslavit s ekipom koja nas je gurala od početka, i sa svima koji su nas tek nedavno otkrili. Bit će spiza, mjuze, vina, pive, koktela, i, naravno, rebaraca. Pravo rođendansko slavlje, ali u našem điru - poručuje vlasnik Mladen Livaja.

Split dobiva još jednu tradiciju

Ovim rođendanskim slavljem, Gudin ne samo da obilježava uspješan početak, već i postavlja temelje za novu splitsku tradiciju - rođendansko praščarenje na pazaru koje bi, ako je suditi po reakcijama, moglo postati nezaobilazni događaj svakog travnja.

Ulaz je slobodan, a svi su pozvani – pod uvjetom da dođu gladni.

Vaša reakcija na temu