Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Gužva na Peškariji: 'Mola se nije moglo kupiti već u 9 sati, razgrabljen je!'

Gužva na Peškariji: 'Mola se nije moglo kupiti već u 9 sati, razgrabljen je!'

Provjerite koje su jutros bile cijene na splitskoj ribarnici

Danas se slavi Veliki petak koji podrazumijeva post kada vjernici ne jedu mesna jela. U Dalmaciji se uglavnom na stolovima nađe riba i plodovi mora. Mnogobrojni kupci, domaći i turisti, doslovno su se gurali na splitskoj Peškariji kako bi uhvatili željene primjerke.

- Kod mene na štandu idu najbolje kozice, trlje, ugori, moli i skuša. Mol smo prodali rekordno brzo, već oko 9 sati nije ga bilo - kazala je prodavačica Ivanka.

Na sreću, ponuda ribe je odlična, za svačiji džep i za svačiji ukus, kazao nam je Mladen.

- Danas nije navala kao što je jučer bila. Ljudi misle da je danas skuplja riba nego jučer, a to nije istina. Držim sitnu ribu, ušatice, girice, većinom riba za frigati ili lešati. Riba nije skupa i ima je za svačiji ukus - zaključio je prodavač.

Donosimo kratki pregled ponude i cijene. Oslići su po 50 do 60 kuna, moli 60, tabinja 30, ugor 40, lignjuni 40, inćuni 30, srdele od 20 do 30 kuna, bukva 20, tuna oko 120, lignje od 90 do 120, raže 60, orade od 50, sipe 80, trilje od 30, ušate 50, brancin do 200, skuše 50, losos 140, romba 150, zubatac 200, sabljarka i tun 130, škarpine 250.

Na Veliku subotu, odnosno dan prije Uskrsa, također će mnogi u skladu s običajima jesti ribu...

Vaša reakcija na temu