Hit komedija 'Julijin balkon' oduševila Dalmaciju

Hit komedija 'Julijin balkon' oduševila Dalmaciju

Ana Vilenica i Matea Elezović-Brdar na jugu su pronašle Romea, ali galeba

Etablirano nezavisno kazalište Hit teatar, poznato po prpošnim komedijama zaraznog smijeha koje godinama ne silaze s repertoara kazališnih pozornica diljem Hrvatske, poput 'Vlaških posla' ili 'Metode za brak' koja je nedavno proslavila i jubilarnu 100. izvedbu, prošli je vikend u Dalmaciji premijerno gostovalo s novom hit komedijom 'Julijin balkon', nastaloj prema ideji njegove voditeljice Matee Elezović-Brdar.

Unatoč koncertu Nine Badrić u neposrednom susjedstvu te iznenadnoj kiši, u petak se splitska dvorana Lora, u iščekivanju intrigantne priče o Romeu i Juliji 21. stoljeća, koja usprkos Shakespearovom predlošku donosi obilje humora i sretan završetak najljepše ljubavne priče svih vremena, ispunila do posljednjega mjesta. Glumački trojac - Ana Vilenica, Matea Elezović-Brdar i Mladen Kovačić - svojom je razigranošću i zanimljivim situacijama koje su tragičnog Shakespeara 'zaogrnule' komedijom za sve generacije i ukuse - Splićane i Splićanke dobrano nasmijao, pa su ispraćeni gromoglasnim pljeskom, a lijepim su glumicama uručene i divne crvene ruže kao znak pažnje za Dan žena.

Subota je bila rezervirana za rasprodanu premijernu izvedbu 'Julijinog balkona' u gradu Hvaru, i to u najstarijem javnom kazalištu u Europi iz davne 1612. godine, koje je trenutačno u procesu renovacije. Prema oduševljenim reakcijama hvarske publike, još jednom se pokazalo kako urnebesne komedije koje stižu iz Hit teatra savršeno odgovaraju srdačnom dalmatinskom temperamentu. Salve smijeha nisu jenjavale tijekom cijele predstave, a najviše ih se dojmila scena u kojoj su Romeo i Julija 'fetivi' Dalmatinci.

Za kraj mini turneje po Dalmaciji u nedjelju je, kao grad domaćin, 'Julijin balkon' dočekala Podgora na makarskoj rivijeri, gdje je ova komedija također gostovala prvi put i pobudila veliko zanimanje domicilnih ljubitelja kazališta. Iako je gradićem uz more vladao potpuni nedjeljni mir, iz kino dvorane u Podgori čuo se gromki smijeh. Brojna publika u kojoj je neočekivano prevladavao jači spol, znatiželjno je pratila zabavnu priču u kojoj se svi mogu pronaći, a nakon spuštanja zastora i dugog aplauza iz dvorane je izlazila zadovoljnih lica.

U središtu pozornosti bile su glumice Matea i Ana, s kojima su se iznimno gostoljubivi domaćini našalili da će im pronaći Romea galeba, dok ih je simpatična umirovljena profesorica iz prvoga reda koja ne propušta nijednu kazališnu predstavu, iznenadila svježe ubranim ljubičicama. 

Zbog golemog interesa i zadovoljne publike, voditeljica Hit teatra Matea Elezović-Brdar, povratak 'Julijina balkona' u južne krajeve najavljuje već za lipanj. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14