Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hollywood u štrajku, Goran Višnjić u Šibeniku

Hollywood u štrajku, Goran Višnjić u Šibeniku

Uključio se u promociju program 63. Međunarodnog dječjeg festivala

Hrvatski glumac s hollywoodskom karijerom, Goran Višnjić, ljeto će provesti ležernije od očekivanog. Svemu je 'kumovao' štrajk Američkog saveza scenarista (WAG) koji je u tijeku zbog čega nema posla za filmske djelatnike, konkretno ni glumce.

Slobodno vrijeme, Višnjić će s obitelji kratiti, među ostalim, i u rodnom Šibeniku. Ovih se dana Višnjić uključio u promociju program 63. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska u čijem je otvorenju kao dijete i sam sudjelovao uz legendarnog šibenskog glumca, Špiru Guberinu.


'Nažalost, trenutačno je štrajk pisaca pa je doslovno cijela industrija stala. Ne događa se nigdje ništa što je pod WGA-om. I sad postoji šansa da i glumački sindikat krene u štrajk do kraja ovog tjedna ili idući pa nam slijedi razdoblje kad neće biti angažmana za nikog. I onda treba sam sebi reći 'ok, treba to vrijeme iskoristiti jer nikad ne znaš što te čeka'. Već sutra mogu dobiti novi ugovor na dvije godine i ponovno se vraćamo u Los Angeles, a tek smo se preselili u Englesku', otkrio je Višnjić koji je možda i prve glumačke korake napravio upravo na Međunarodnom dječjem festivalu koji upravo traje u Šibeniku.

'Igrali smo na festivalu predstave poput 'San ljetne noći', sjećam se kao da je bilo jučer. Pa 'Plava boja snijega' kad sam zaspao na pozornici jer je predstava igrala kasno ovdje u HNK.


Mogao bih pričati o dogodovštinama satima, sve su to lijepa sjećanja. Doslovno nema nijedne loše uspomene vezane za kazalište ili festival', prisjetio se Višnjić u druženju s malim festivalcima u Spomen sobi Ive Brešana. Upravo se Višnjić proslavio na kazališnim daskama među ostalim, i ulogom u Brešanovom komadu u 'Hamlet u selu Mrduša Donja'.

U Šibenik će dolaziti i odlaziti cijelo ljeto s članovima obitelji, djecom za koju ne krije da zbog školskih obveza u Engleskoj, gdje se obitelj preselila lani, ne stignu na Festival pa samim time nisu uspjeli doživjeti s istom strašću kao što je on to mogao odrastajući u Šibeniku.

Vaša reakcija na temu