Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRTi: Besplatna aplikacija s više od milijun korisnika slavi devet godina

HRTi: Besplatna aplikacija s više od milijun korisnika slavi devet godina

Dostupno je pet televizijskih kanala uživo, uz dvanaest radijskih programa i šest specijaliziranih glazbenih kanala

HRT-ova multimedijska usluga HRTi slavi devet godina kontinuiranog rasta, inovacija i uvođenja modernih medijskih trendova. S više od milijun registriranih korisnika, od kojih je više od 250.000 aktivno svakog mjeseca, HRTi je postao nezamjenjiv dio svakodnevice, osobito tijekom velikih sportskih događaja poput Olimpijskih igara, svjetskih i europskih nogometnih prvenstava te drugih značajnih manifestacija. Samo ovog ljeta, HRTi je ekskluzivno prenosio više od 100 sportskih događaja.

'Ponosni smo na rast i razvoj HRTi aplikacije tijekom proteklih devet godina, a posebno na kontinuiranu prilagodbu novim trendovima i navikama publike zbog čega smo omogućili korisnicima da sami biraju što, kada i kako žele gledati ili slušati. Zbog toga je naša glavna poruka jednostavna: 'Od sada - urednik ste Vi!',' izjavila je Ivana Božanić, glavna urednica portala i nelinearnih medijskih usluga HRT-a.

HRTi pruža potpuni doživljaj kroz besplatan pristup putem računala, pametnih telefona i televizora, stvarajući sinergiju digitalnih medija, radija i televizije. Korisnici mjesečno prosječno prate oko 1,3 milijuna sati programa, a mogućnost odgođenog gledanja i slušanja programa ili gledanja sadržaja unaprijed čini HRTi idealnim izborom za sve gledatelje.

Na HRTi aplikaciji dostupno je pet televizijskih kanala uživo, uz dvanaest radijskih programa i šest specijaliziranih glazbenih kanala. U videoteci se nalaze popularne domaće serije kao što su Crno-bijeli svijet, Dnevnik velikog Perice, Novine, Šutnja, ali i kultni klasici poput Gruntovčana i Velog mista. Osim bogate ponude domaćih naslova, HRTi nudi i veliki izbor stranih filmova i serija, od kojih su na HRTi-ju posebno gledane romanse i krimi serije. Uz to, korisnici imaju mogućnost unaprijed pogledati sve epizode odabranih serija, prije njihovog emitiranja na televiziji, a cijeli HRT-ov sadržaj dostupan je za gledanje i slušanje 3 dana unatrag.

Kata Stojić, urednica HRTi-a od prvog dana, istaknula je važnost tima u stvaranju ovog uspjeha.

'Izazovno je, ali i uzbudljivo raditi na ovako velikom projektu. Ponosna sam na svoj tim koji već devet godina neprestano radi na poboljšanjima. Dokaz našeg uspjeha je kontinuirani rast broja korisnika aplikacije HRTi', kazala je.

Korisnike HRTi-a uskoro očekuju novi formati, uključujući glazbeni kanal Juhuhu te nova serija za mlade - SRAM, kao i ekskluzivni prijenosi sportskih događanja. Također, HRT neprestano radi na proširenju videoteke i ponude arhivskih materijala.

HRTi je najpopularnija, ali ne i jedina aplikacija HRT-a. Uz omiljeni Juhuhu za najmlađe, HRT Vijesti i HRT Radio aplikacije, HRT Meteo - aplikacija za vremensku prognozu, ove je godine redizajnirana i bilježi stalan rast novih korisnika.

Osim na aplikacijama, sadržaji HRT-a dostupni su i putem brojnih društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama, YouTubea, X-a i TikToka. Prema istraživanju Videoclicka u suradnji s Tubular Labsom, HRT je u prvih šest mjeseci 2024. godine zabilježio izniman uspjeh, zauzevši vodeće pozicije na ljestvicama gledanosti video sadržaja na društvenim mrežama.

'Kontinuirano prilagođavanje navikama naših korisnika te prisutnost na platformama koje oni koriste ključan je zadatak HRT-a kao javnog medijskog servisa. Prateći navike i kanale komunikacije mlađe publike, nedavno smo pokrenuli i novi kanal na WhatsAppu, namijenjen upravo njima, gdje objavljujemo sadržaje prilagođene njihovim interesima, kao što su vijesti, kulturni događaji, popularna glazba i zanimljivosti iz svijeta tehnologije', ističe Ivana Božanić.

Vaša reakcija na temu