Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRVATSKI DOM Idućeg tjedna Think Art konferencija
Kultura Piše: Dalmatinski portal

HRVATSKI DOM Idućeg tjedna Think Art konferencija

Upriličit će se predavanje i panel rasprava povodom 45. obljetnice upisa Splita na Popis dobara svjetske baštine

U četvrtak, 12. rujna u 9 sati u koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u splitskom Hrvatskom domu otvorit će se Think Art konferencija. Organiziraju je Filozofski fakultet u Splitu, Umjetnička akademija u Splitu i Hrvatski dom Split, a održavat će se do 14. rujna.

 

U okviru konferencije, 14. rujna Ministarstvo kulture i medija RH organizira predavanja i panel raspravu povodom 45. obljetnice upisa Splita na Popis dobara svjetske baštine.

 


'Kao ishodišnu točku skupa postavlja se upis Dioklecijanove palače i povijesne jezgre grada Splita na Popis dobara svjetske baštine. Svrha je konferencije prikaz različitih primjera upravljanja povijesnim lokalitetima i razmjena iskustava u njihovoj revitalizaciji utemeljenoj na izvedbenim umjetnostima. Konferencija ima za cilj ponovno razmotriti arheološku baštinu omogućujući umjetnicima suočavanje s izazovima na terenu te oživjeti lokalitete podizanjem svijesti o njihovoj vrijednosti koja je ugrožena potrebom za očuvanjem. 

Od najveće je važnosti oživjeti lokalitete i omogućiti bolju percepciju i veću vidljivost, pronaći zajednički jezik za povezivanje umjetnika diljem svijeta i publike iz raznih zemalja, institucija i organizacija koje mogu zajednički (re)agirati u nastojanju da revitaliziraju ciljana povijesna mjesta', poručuju organizatori.

Program možete pronaći ovdje.

Vaša reakcija na temu