Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Željko Karavida HRVATSKI DOM Splitski virtuozi obljetnicu slave koncertom

HRVATSKI DOM Splitski virtuozi obljetnicu slave koncertom

U ponedjeljak, 12. lipnja

Splitski virtuozi pozivaju sve prijatelje da zajedno proslave njihovu obljetnicu koncertom koji će se održati u ponedjeljak, 12. lipnja u 20 sati u Hrvatskom domu Split.

Na programu je suita 'Iz vremena Holberga' Edvarda Griega, drugi klavirski koncert Borisa Papandopula, 'Simple Symphony' Benjamina Brittena te 'Mein Shimmy' i Foxtrot iz opere 'Loulou la languide' Ive Tijardovića. Solistica na klaviru je pijanistica Vesna Podrug.

Ovaj koncert dio je Jadranske turneje Splitskih virtuoza koja započinje 10. lipnja s koncertom u Kneževom dvoru u Dubrovniku, a nastavlja 11. lipnja s tradicionalnim koncertom u Jedriličarskom klubu Marine Kaštela, 13. lipnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, 14. lipnja u Istarskom Narodnom kazalištu u Puli i 15. lipnja u katedrali u Senju.

Prije deset godina Splitski virtuozi održali su svoj prvi koncert u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Splitu. Proteklih godina ansambl se etablirao kao jedan od vodećih gudačkih orkestara u Hrvatskoj. Uz kontinuiranu podršku Ministarstva kulture i Marine Kaštela ostvario je brojna uspješna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, izveo više od 75 kompozicija od baroka do 21. stoljeća u suradnji s istaknutim hrvatskim i međunarodnim solistima. U koncertnim projektima orkestra sudjelovalo je više od sto glazbenika iz 19 zemalja.

Ovom prilikom pozivamo sve na sudjelovanje u humanitarnoj akciju skupljanja sredstava za liječenje mlade paralizirane Splićanke Maše Bulatović.


Vaša reakcija na temu