Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HRVATSKI DOM Započinje ciklus izložbi 'Rakursi'

HRVATSKI DOM Započinje ciklus izložbi 'Rakursi'

Otvorit će ga Loren Živković Kuljiš

U subotu, 11. svibnja u 19.30 sati u Hrvatskom domu u Splitu započet će ciklus izložbi 'Rakursi'.

Naziv ciklusa Chiaroscuro svoje ishodište pronalazi u povijesti likovnih umjetnosti još u renesansi kad se pokušavaju pronaći novi načini 'modeliranja' slikarskog prizora. Kasnije se jazz glazba i likovna umjetnost prate i prožimaju, zajednički se opirući konvencijama i čvrsto zadanim okvirima, tendirajući improvizaciji i poliritmiji. 


Na tragu slične izmaknute dijaloške prakse nastaje i program elastičnih Rakursa koji je osmislio kustos Dalibor Prančević. U rasporedu koncerata jazz glazbe izmjenjuju se prostorno specifične intervencije četvero umjetnika (Vedrana Perkova, Viktora Popovića, Neli Ružić, Lorena Živkovića Kuljiša) koji kao polazišnu točku koriste zgradu Hrvatskog doma, značajnog susretišta glazbe i vizualne umjetnosti.

Otvorenje ciklusa pripalo je autoru Lorenu Živkoviću Kuljišu koji će se predstaviti s izložbama pod nazivom  'Tell me something I don't know' (iz ciklusa Nešto za nešto) i 'Geometrija reakcije'.

Vaša reakcija na temu