Huaweijevo 5G MEC rješenje osvojilo Wireless Innovation nagradu na ovogodišnjoj WCA ceremoniji

Huaweijevo 5G MEC rješenje osvojilo Wireless Innovation nagradu na ovogodišnjoj WCA ceremoniji

Multi-access Edge Computing (MEC) je ključna tehnologija koja se koristi kod 5G rješenja

Huaweijevo 5G MEC rješenje osvojilo je Wireless Innovation nagradu na ceremoniji koju je u Londonu održao Total Telecom, svjetski poznata međunarodna telekomunikacijska medijska kompanija. Huawei je nagradu dobio za svoje 5G MEC rješenje na području tehničkih inovacija, poslovanja i izgradnje ekosustava.

- Multi-access Edge Computing (MEC) je ključna tehnologija koja se koristi kod 5G rješenja. Ona koristi aplikacije, sadržaj i funkcije obrade usluga te raspoređuje resurse u osnovnoj mreži MBB-a krajnjim korisnicima, pružajući optimalno i pouzdano iskustvo korištenja. Također, danas je MEC postao važan alat za digitalnu transformaciju u telekomunikacijskoj industriji - poručuju iz Huaweija.

Huaweijevo 5G MEC rješenje temelji se na povezanosti i računarstvu. Koristi inovativne tehnologije poput Cloud Native-a, pametnog povezivanja i heterogenog računarstva zbog dinamičke raspodjele i prilagođavanja mrežnih resursa. Huawei je u razvoju rješenja surađivao s brojnim operaterima i partnerima kako bi uspješno predstavio niz rješenja za komercijalnu upotrebu ovog vodećeg 5G MEC rješenja. 

Iz Huaweija najavljuju kako će nastaviti s povećavanjem ulaganja i razvojem inovacija, kako bi ova tehnologija dodatno napredovala i postala vodeći odabir za operatere koji grade MEC. Dodaju kako će kompanija nastaviti surađivati s brojnim partnerima kako bi u potpunosti iskoristila mogućnosti koje nudi 5G, promičući inovacije među-industrijskih aplikacija i opskrbljujući uslugama brojne industrije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54621, "");
Pregledaj komentare