Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HUMANITARNI CAGEBALL TURNIR Splitski IT-jevci znaju i s laptopom i s loptom!

HUMANITARNI CAGEBALL TURNIR Splitski IT-jevci znaju i s laptopom i s loptom!

Prikupljenim sredstvima će se u suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije djeci pokloniti laptopi

Protekli je vikend splitskoj IT zajednici protekao u znaku humanitarnosti, sporta i zabave. Naime, održan je 2. Split Tech Cup, humanitarni cageball turnir na kojem su sudjelovali predstavnici tehnoloških tvrtki, institucija i udruga, a sve s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju laptopa potrebitoj splitskoj djeci. 

Čak 22 ekipe odmjerile su snage i spretnost u prostorima Sportskog centra Mačak. Bilo je tu predstavnika pojedinih fakulteta, studentskih udruga i nekih od najuspješnijih domaćih tvrtki. Sudjelovali su Klikeri, Coworking Meje, Agilo, OpenCoffee, The Coffy Way Croatia, Extension Engine, Lilcodelab, Aspira, Include, Plan B CoWorking, SPI boys, SPI girls, GetByBus, Tech Resources, FESB studenti, FESB veterani, Rocket, adriatic.hr, Positive Equity, Sublico, SplitX i FESB Racing.

Atmosferu kao na Ligi prvaka donijela je ekipa SPI girls, a svi su željeli gledati okršaj djevojaka iz Studentskog poduzetničkog inkubatora s kršnim momcima iz suparničkih ekipa. Sve golove koje su uspjele zabiti pratio je veličanstven delirij navijača, a svojevrsna senzacija bila je i ekipa koja je predstavljala budući Plan B coworking: probili su se do finala bez zamjenskih igrača. U finalu ih je savladala ekipa Sublico, za koju su igrali Marin Babić, Mislav Kustura, Ivan Martić, Ivan Ravlić, Domagoj Ljuba i Milan Družijanić.

- Ovo nam je prvo sudjelovanje na Split Tech Cupu, ali sigurno ćemo i dogodine doći jer, uz to što podržavamo humanitarne inicijative, izvrsno smo se zabavili - oduševljeni su bili pobjednici.

U suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije, prikupljenim sredstvima kupit će se laptopi za potrebitu djecu, kojoj će se tako pružiti nada u bolju budućnost i otvoriti svijet novih mogućnosti.

- Zadovoljstvo nam je ovakvim sportsko-humanitarnim događajem zaključiti još jednu godinu u kojoj smo različitim aktivnostima poticali razvoj IT sektora u svom gradu - poručili su organizatori iz Split Tech Cityja, prvog formalnog udruženja splitske tehnološke zajednice.

Vaša reakcija na temu