HUMANITARNO KINO Građevinski fakultet i ove godine organizira akciju za pomoć korisnicima MoSta

HUMANITARNO KINO Građevinski fakultet i ove godine organizira akciju za pomoć korisnicima MoSta

Održat će se 11. prosinca u velikom amfiteatru FGAG-a

Studentski zbor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split u suorganizaciji sa splitskom udrugom MoSt, koja skrbi i brine o splitskim beskućnicima i nezbrinutima, te uz potporu Uprave Fakulteta po treći put organizira humanitarno kino 'Srce FGAG-a'.

U srijedu, 11. prosinca, od 19 sati u velikom amfiteatru FGAG-a po treći puta ovo jedinstveno kino otvorit će svoja vrata za sve studente, profesore, asistente te sve građene koji su željni pokazati svoju humanitarnu stranu u blagdanskom razdoblju koje je pred nama. Humanitarno kino potpuno je besplatno za sve posjetitelje. Umjesto ulaznica, organizatori pozivaju sve posjetitelje da doniraju hranu (preporučuje se konzerviranu) te higijenske potrepštine. Sve prikupljene donacije prosljeđuju se udruzi MoSt te njihovom centru za beskućnike i nezbrinute. U dosadašnje dvije akcije iznos prikupljene hrane i higijenskih potrepština je preko 20.000 kuna.

Organizatori ističu kako se na ovaj jedinstveni način želi podignuti svijest među studentima i građanima o problemima svakodnevice najugroženijih građana.

Osim vrhunske selekcije filmova, pripremili su raznovrsni zabavni program koji je prilagođen za sve posjetitelje uključujući i besplatnu lutriju, a koju su omogućili brojni sponzori projekta. 

- Svi filmovi, kao i u do sadašnjim izdanjima humanitarnog kina, domaće su produkcije i domaćih autora tako da s ponosom predstavljamo film iznenađenja, odnosno  kratkometražni film, 'Građanin trećeg reda' autora Ivana Trpimira Lozića, kratkometražni tematski film koji govori o svakodnevici splitskih beskućnika i problemima s kojima se susreću i 'Vlak u snijegu', dugometražni film večeri, uvijek rado gledani film koji će sve okupljene vratiti u djetinjstvo. Prilikom ulaska u kino pripremili smo slatko iznenađenje kojem će se najviše oduševiti najmlađi posjetitelji. Dragi sugrađani, studenti našeg ali i drugih fakulteta, pozivamo vas sve da se u što većem broju odazovete ovoj humanitarnoj akciji. Pozovite vaše prijatelje, kolege iz klupa, roditelje, povedite djecu i uživajte u najboljem kinu u gradu te pružite ruku pomoći splitskim beskućnicima - poručuju s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55196, "");
Pregledaj komentare