Kad ste zadnji put pojeli majstorski pripremljen domaći kolač? Sve naše bake i mame imaju svoga favorita, onaj jedan kolač koji im savršeno ispadne i nude nam ga u svakoj prilici, zadnjih par desetaka godina. Problem se pojavi kada vam zatrebaju veće količine koje majčine ruke i kuhinjska pećnica teško mogu preživjeti. Prilike su to u kojima sklopite kompromis sami sa sobom, naručite negdje nekakav miks u nadi da će biti… OK. No, nerijetko naručeni kolači su suhi, preslatki ili prepuni aroma.
Obzirom da se bliži vrijeme vjenčanja, pričesti, krizmi i dugih proslava, degustirali smo ponudu i zaključili kako pekarnica i slastičarnica 'Mrvu slađe' i dalje prednjači po kvaliteti i okusu! Kolači iz Mrve zasigurno su među rijetkima u ponudi koji se rade od domaćih sastojaka. Brašno nabavljaju direktno iz mlina, agrume u vlastitom voćnjaku, a domaća jaja od pouzdanog dobavljača. Kada se domaće, kvalitetne namirnice umijese po receptu bake Ljube, zavlada okus tradicije.
Mrva je vjerojatno jedino mjesto u Splitu gdje možete naručiti prave korčulanske cukarine ili breskvice koje imaju onaj svoj intenzivan, ugodan miris i tope se u ustima. Potom su tu i razni kiflići, raspucanci od limuna ili čokolade, pužići s kremom od badema, fritule, medenjaci, cookies ali i Tintilinić, kolač kojeg mogu jesti i bebe obzirom da je napravljen od pirovog brašna, kardamona i banane.
- U pripremu dobrih, domaćih kolača potrebno je uložiti vrijeme, kvalitetnu namirnicu treba proizvesti ukoliko nemate provjerenog dobavljača, a tradicionalne recepte poštivati. Kada ste zadovoljili ta tri preduvjeta, moguće je ponuditi kvalitetnu namirnicu i to naši brojni kupci prepoznaju. Splićani su sve više svjesni štetnosti raznih gotovih smjesa koje se koriste u slastičarstvu i pekarstvu i u sve većem broju biraju kvalitetu - dali su nam recept tajne uspjeha u zanatskoj pekarnici 'Mrvu slađe' koja se nalazi u centru Splita, preko puta HNK.