Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Imate problema s vlagom?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Imate problema s vlagom?

Imamo učinkovito rješenje za život bez vlage i plijesni

Lunos ventilacijski sustav je rješenje za izmjenu zraka u vašem domu ili radnom prostoru uz održavanje izvrsne energetske učinkovitosti prilikom grijanja prostora. 

Lunos sustavi za rekuperaciju topline omogućuju odvod ustajalog, potrošenog zraka, a istovremeno dotok svježeg, čistog odnosno filtriranog zraka. 


Ključne prednosti Lunos ventilacijskih sustava:

• Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni

• Jednostavna instalacija - novogradnja i starogradnja

• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90% 

• Izuzetno niski operativni troškovi 

• Antialergijski filteri- sprječavaju ulazak prašine, peludi I ostalih štetnih čestica izvana

• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline

• Moderan dizajn i laka upotreba

Koji je glavni 'krivac' za vlagu i plijesan u domu?

Većina nas funkcionira tako da provjetravanjem prostorija nastojimo pročistiti zrak u životnom prostoru, ali takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koje nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga te stvaranje plijesni u jesen i hladnoća zimi. 

Ako ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, posljedica su problemi zbog lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.


Kako funkcionira cijeli sustav?

Lunos decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštedjeti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi tako da rekuperatori dovode svježi zrak u životni prostor bez gubitka topline i ventilator Silvento u kupaoni odvodi potrošeni zrak prema van. Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak sprječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života. 

Lunos ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru. 

Za više informacija posjetite našu web stranicu: www.lunos-hrvatska.com.

Za život bez vlage i plijesni. Za bolju kvalitetu življenja!

Pogledajte galeriju slika nedavne montaže u Splitu:




Vaša reakcija na temu