Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Impresivni 'Luzzu' sa Sundancea stiže na Bačvice, otvara se i kino ispred Doma mladih

Impresivni 'Luzzu' sa Sundancea stiže na Bačvice, otvara se i kino ispred Doma mladih

U programu 'Ješke' prikazat će se film 'Komad Mirana'

Večeras na 14. Festivalu mediteranskog filma Split prava atrakcija. 'Luzzu' je prvi malteški naslov ikad prikazan na platnu velikog festivala, Sundance Film Festivala, a redatelj Alex Camilleri glavnu ulogu dodijelio je naturščiku koji je i nagrađen za svoju impresivnu glumačku izvedbu. Film prati muškarca koji očajnički želi financijski osigurati obitelji, a uslijed sve manjeg ulova i sve rigoroznijih zakonskih restrikcija, ovaj Maltežanin ulazi u svijet ilegalnog ribolova okrećući leđa generacijama ribarske tradicije.

U programu 'Ješke' prikazuje se film 'Komad Mirana' kojeg potpisuje grupa autora, a u kojem junak filma govori o razlozima zbog kojih je odlučio svoje tijelo nakon smrti pokloniti Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Večeras se otvara i druga open air festivalska lokacija na platou ispred Doma mladih. U ovom besplatnom kinu do petka će se prikazivati najbolje od međunarodnog kratkog filma, program za kojeg je odabrano 16 naslova od čak 364 prijavljenih. Među njima su dobitnik Zlatne palme u Cannesu egipatski 'I Am Afraid to Forget Your Face', francuski 'Dustin' nagrađen u Torontu i slovenski film 'Sisters', dobitnik Grad Prixa u Clermont-Ferrandu. Ovo kino u petak se zatvara maratonom svih devet 'Ješki' koje se natječu za nagradu od 14 tisuća kuna.

Vaša reakcija na temu