Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Inicijativa 'En face - Anfas' dodijelila nagrade povodom Dana oslobođenja Splita

Inicijativa 'En face - Anfas' dodijelila nagrade povodom Dana oslobođenja Splita

Pripale su dr. Anti Lešaji i Juraju Arasu

Inicijativa ' En Face - Anfas' povodom jučerašnjeg Dana oslobođenja Splita od fašizma dodijelila je nagrade onima koje su prepoznali kao najistaknutije u borbi za vrijednosti koje stoje i u preambuli Ustava RH.

- Kao i proteklih godina, dalmatinski antifašizam nismo toliko obilježavali polaganjem vijenaca ili nošenjem cvijeća po preostalim spomenicima, nego više pokušajem prepoznavanja onoga što bi antifašizam mogao ili trebao biti danas. Rezultat toga svakogodišnje je druženje koje se zbiva uoči ili na Dan oslobođenja Splita od fašizma - poručili su iz Inicijative.

Ove godine nagrade pripale su dr. Anti Lešaji i Juraju Arasu, a obrazložene su i uručene im u prijateljskom i opuštenom druženju.

- Naravno, najemotivniji trenuci večeri zbili su se prigodom uzvratnog obraćanja ovogodišnjih laureata, vidno ponosnih što su njihovi rad i djelovanje prepoznati kao vrijedni. Završnica druženja, za one kojima se uvijek teško prebrzo rastati od srodnih duša, protekla je, kao i brojne slične, u neumornom kruženju po arhipelazima lokalne i regionalne društveno-političke zbilje, no njeni akteri ipak su ostali dovoljno pribrani te uspjeli dogovoriti dvije bitne (im) stvari: pridružiti se u narednoj godini akterima koji već rade na objavljivanju novog opsežnog rada Ante Lešaje o uništavanju antifašističkih spomenika u Hrvatskoj, povezati splitske i zadarske kulturne institucije kako bi u narednoj godini i splitska publika mogla vidjeti neke od predstava Arasova 'Teatro Verrdi' - zaključuju iz Inicijative.

Vaša reakcija na temu