Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Instagram najavio promjene koje će se svima svidjeti

Instagram najavio promjene koje će se svima svidjeti

Prihvatili su kritike

Nakon što su iz Instagrama priznali pogrešku s promjenama u njihovom algoritmu s kojim su u prvi plan stavili preporučene objave po uzoru na TikTok, a ne sadržaj stranica koje korisnici prate, iz ove su kompanije najavili početak testiranja dvije nove opcije koje će korisnicima omogućiti da pročiste svoje feed od stvari koje ih ne zanimaju.

Prva takva nova opcija čije je testiranje već počelo odnosi se na Explore stranicu na kojoj će korisnici moći označiti sadržaj koji im nije zanimljiv, odnosno za kojeg ne žele da im se prikazuje unutar aplikacije. Iz Mete naglašavaju kako će korisnici u isto vrijeme moći primijeniti opciju 'Not Interested' na više objava, a ne za svaku objavu posebno, javlja Zimo.

Drugi novitet odnosi se na predložene objave i testiranje te opcije trebalo bi početi uskoro. Kada ona bude dostupna korisnici će moći odabrati da im se predložene objave koje sadržavaju određene riječi, izraze i emojije koji se stavljaju uz hashtagove ne prikazuju.

Cilj Instagrama s ovim novitetima i testiranjima jest omogućiti im da sami utječu na oblikovanje svog feeda, odnosno da sami odluče koji im se objave, fotografije i videozapisi ne bi trebali prikazivati jer im se iz određenog razloga ne sviđaju. Iz Mete dodaju da će nastaviti s razvojem opcija koje će ljudima dati više kontrole nad onim što vide.

Vaša reakcija na temu