Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split INSTALACIJA NA TRSTENIKU Postavljena 'Košulja od lišća'

INSTALACIJA NA TRSTENIKU Postavljena 'Košulja od lišća'

Projekt je vrijedan 78.725 kuna

Danas je u parku Ulice Dinka Šimunovića na Trsteniku završeno postavljenje skulpture 'Košulja od lišća' autora Borisa Šituma. Riječ je o prvonagrađenom radu 40. Splitskog salona 'Emanuel Vidović' - Mjesto za umjetnost, a sam naziv 'Košulja od lišća' inspiriran je naslovom pjesme hrvatskog pjesnika Nikole Martića

Investitor postavljanja ove instalacije je Grad Split, a projektanti skulpture, osim autora Borisa Šituma, bili su Nataša Šustić, mag. ing. arh, Ante Runjić, dipl. ing. građ iz  Projektnog biroa Konstruktor Split d.o.o. sa suradnikom Markom Sardelićom, dipl. ing. građ., te Josip Giljanović, dipl. ing. el. Gilan d.o.o.  Izvođač radova bila je tvrtka IGT Graditelj d.o.o. Split, a vrijednost cjelokupnog projekta s uključenim PDV-om je 78.725 kuna, priopćili su iz Grada. 

- Košulja od lišća instalacija je namijenjena dopuni stabla čempresa u drvoredu u blizini autorovog mjesta stanovanja. Naizgled je to banalan prizor na kojeg nitko ne obraća pažnju, osim ponekog rijetkog prolaznika koji bi se začudio takvoj sceni. Prazno mjesto u drvoredu za autora predstavlja blagu, ali kontinuiranu iritaciju oka i razuma, mjesto potencijalne intervencije i mogućnost ostvarenja predviđenog sklada. Materijaliziranje obrisa čempresa je slikovita priča o potrebi za djelovanjem, za budnošću i vrlinom interakcije sa svijetom što nas okružuje. Košulja od lišća je umjetnost niotkuda, pitoma i dobrodošla pojava u životu kojeg živimo, a nismo ga ni svjesni. Košulja od lišća je znak i podsjetnik - navedeno je na stranicama HULU-a. 


Vaša reakcija na temu