Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERNATIONAL DESIGN AWARD Splitski dizajner osvojio prestižnu nagradu!

INTERNATIONAL DESIGN AWARD Splitski dizajner osvojio prestižnu nagradu!

Nekoliko dizajnera, teoretičara dizajna i poduzetnika stvorilo je IDA-u u Los Angelesu kako bi prepoznali, proslavili i promovirali vizionare dizajna i otkrili nove talente

Splitski dizajner Stjepko Rošin dobio je veliko priznanje u Los Angelesu, International Design Award (IDA) nagradio je njegov rad na monografiji 'Krov nad oltarom' srebrom u kategoriji grafičkog dizajna. Radi se o knjizi u kojoj su sabrana djela sakralne arhitekture njegovog oca Jerka Rošina.

- Naslov knjige ima ukupno 14 slova. Aludirajući na Križni put, muke Isusove, nanizao sam naslov bez razmaka među riječima. Naime, put sakralne arhitekture arhitekta, što se da iščitati iz sadržaja, uistinu predstavlja svojevrsnu 'Muku Isusovu', tj. cijeli mukotrpan proces sa svom svojom problematikom. Slova su nanizana vertikalno uz hrbat s tri strane, tvoreći jasnu vertikalu. Zajedno s umetnutim križićem kao bookmarkom asocira na zvonik, a u ukupnosti cijela knjiga na stilizirani sakralni objekt. Bookmark se može umetnuti i unutar hrpta te tako stavljena u biblioteku ne samo da asocira i dalje na zvonik već sa okolnim knjigama stvara jednu širu sliku sakralnog kompleksa - rekao nam je Stjepko Rošin

- Položaj slikovnog dijela unutar cijelog sadržaja sugerira kretanje prema gore, prema uzvišenom, prema Bogu, kao i u arhitekturi, slažući fotografije i nacrte u gornjem dijelu stranica knjige i to tako da ne budu samo statično položene pri vrhu već sugeriraju kretnju, dakle težnju ka - objasnio je.

Nekoliko dizajnera, teoretičara dizajna i poduzetnika stvorilo je International Design Awards 2007. godine kako bi prepoznali, proslavili i promovirali vizionare dizajna i otkrili nove talente. Iza IDA-e stoji 'Farmani Group', organizacija koja se bavi promocijom fotografije, dizajna i arhitekture širom svijeta od 1985. godine. 

Vaša reakcija na temu