INTERVJU Goran Martinjak - Gatuzo: Od glazbe se može živjeti (tako da imaš posao uz glazbu)
Dokuma Film Festival Piše: Dalmatinski portal

INTERVJU Goran Martinjak - Gatuzo: Od glazbe se može živjeti (tako da imaš posao uz glazbu)

Zagrebački dvojac 7. lipnja gostuje u Makarskoj na zatvaranju DokuMA Film Festivala

Gatuzo, situirani zagrebački rock-blues dvojac, nakon kraće pauze ponovno kreće s koncertima po bližem i daljem regionu, a 7. lipnja gostuju u Makarskoj na zatvaranju DokuMA Film Festivala. Tom prilikom razgovarali smo s Goranom Martinjakom, bubnjarom benda. 

Jedanaest je godina iza vas. Mijenja li se s godinama izvor vašeg rock’n’roll žara i onoga što vas gura naprijed?

- Mijenjaju se inspiracije, nadahnuća i utjecaji, ali ono što nas gura je oduvijek isto, a to je ljubav prema tome što radimo.

Kako ste se odlučili (p)ostati dvojac? Ne volite basiste jer su šašavi?

- Ne volimo ih jer su glasni, ne peru se, prde, podriguju i popiju nam svu cugu. Zapravo smo dvojac postali potpuno slučajno, ja sam s gitare na bubanj prešao privremeno dok ne nađemo drugog bubnjara i basistu i tako je ostalo.

Koliko je teže ili lakše glazbeno i emocionalno raditi glazbu u toj formaciji?

- Lakše je što se tiče nekakve logistike, raznih dogovora za svirke, probe i sl. Nas dvoje se već toliko poznajemo svirački da nam i za usviravanje nekih novih stvari treba puno manje vremena nego da je tu još par ljudi. S druge strane, da nas je više mogli bismo rasporediti neke poslove koji nisu direktno vezani uz sviranje ali ih je potrebno raditi da bi bend funkcionirao.

Može li se živjeti od glazbe i kakav je to život? Radite li nešto sa strane?

- Od glazbe se može živjeti na razne načine. Mi smo odabrali jedan na koji je kod nas to vrlo teško postići, tako da oboje zasad imamo posao uz glazbu.

Volite li više svirati u manjim ili većim prostorima?

- Oboje. I jedno i drugo ima svoje dobre i loše strane i zapravo bi nam falilo bilo koje od toga da se odlučimo samo za ono drugo.

Očekuju vas koncerti u Sarajevu i Rijeci, a nakon toga u Makarskoj na DokuMA Film Festivalu. Je li to vaš prvi nastup u Makarskoj? Hoćete li se kupati?

- Svirali smo u Makarskoj u jednom klubiću prije nekih 5-6 godina. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da se okupamo.

Kamo će Gatuzo u budućnosti?

- Raspast se pa izdat best of, nekoliko live albuma, okupiti se za tri svirke, ponovo raspast pa nakon pet godina napraviti veliki reunion.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(4920, "");
Pregledaj komentare
29